6 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Φ.Αραμπατζή: Πόσο αποζημίωσης 28.752 ευρώ στην Π.Ε Σερρών σε κτηνοτρόφους


Την απόφαση για άμεση διάθεση ποσού 784.688,48€ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως αποζημίωση κτηνοτρόφων, των οποίων το ζωικό κεφάλαιο επλήγη από ζωονόσους, υπέγραψε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών εγκρίθηκε το ποσό των 28.752,5€ και θα διανεμηθεί σε κτηνοτρόφους με αιγοπρόβατα & βοοειδή αποζημιώνοντας τους για την υποχρεωτική σφαγή των ζώων τους από φυματίωση και μελιταίο πυρετό.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέσων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας για το έτος 2019, το συνολικό ποσό, που προβλέπει η ΚΥΑ (ΦΕΚ 3868/21-10-2019 Τεύχος Β’) και εγκρίθηκε και υπεγράφη από την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΑ&Τ, ανέρχεται στα 3.990.979€.

Η συγκεκριμένη Απόφαση αφορά ένα σύνολο δραστηριοτήτων με σκοπό την καταπολέμηση των κυριότερων ζωονόσων που πλήττουν τους κτηνοτρόφους της χώρας όπως η Σαλμονέλωση, η Βρουκέλλωση (Μελιταίος Πυρετός), η Ενζωοτική Λεύκωση, η Τρομώδης Νόσος, η Φυματίωση, των μηρυκαστικών (βοοειδή – αιγοπρόβατα) αλλά και αποζημιώσεις κτηνοτρόφων λόγω δήλωσης και προσκόμισης νεκρών ζώων.