14 Αυγούστου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Ευρωπαϊκή Ένωση: Πλήρης στήριξη της Ελλάδας απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας


Πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας, εξέφρασαν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της χώρας μας, μετά την έξοδο του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha, ο Νίκος Δένδιας έδειξε στους ομολόγους του ντοκουμέντα από το περιστατικό που συνέβη ανάμεσα στην ελληνική φρεγάτα “Λήμνος” και την τουρκική “Kemal Reis”.

Οι υπουργοί Εξωτερικών σοκαρίστηκαν από τα ντοκουμέντα, με τον Γιοζέπ Μπορέλ να λέει πως είναι ανεπίτρεπτο και πως δεν πρέπει κάτι παρόμοιο να ξανασυμβεί.

Οι όποιες κυρώσεις κατά της Τουρκίας, παραπέμφθηκαν για το επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Πέμπτη 28 Αυγούστου, καθώς το σημερινό έκτακτο δεν μπορούσε να λάβει τέτοια απόφαση.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν και οι προεδρικές εκλογές της Λευκορωσίας, οι εξελίξεις στον Λίβανο μετά τις πολύνεκρες καταστροφικές εκρήξεις στη Βηρυτό και η κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Ο Χάικο Μαας, με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε ότι οι συζητήσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να γίνει απευθείας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

φωτιστικά inde.gr