28 Σεπτεμβρίου, 2019

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Εξαπατούσαν τηλεφωνικά επιχειρηματίες αποσπώντας χρηματικά ποσά


Υποθέσεις απάτης σε βάρος επιχειρήσεων στα Χανιά και στο Ρέθυμνο εξιχνίασαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο άτομα, ηλικίας 58 και 34 ετών, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, ενώ σε βάρος του 58χρονου σχηματίστηκε και δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως αναφέρεται, στις 25 Σεπτεμβρίου, άγνωστη γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με 28χρονο επιχειρηματία σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου και παρουσιάζοντας «ψευδή γεγονότα ως αληθινά» σχετικά με διευθέτηση υπόθεσης που αφορά την επιχείρησή του, απαίτησε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, το οποίο θα παραλάμβανε άλλο άτομο.

Χθες, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εντοπίστηκε ο 58χρονος κατά το χρόνο που μετέβη στην επιχείρηση του 28χρονου και παραλάμβανε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 58 χρόνο και ακολούθησε έρευνα στον ίδιο, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, κυνηγετικό όπλο, το χρηματικό ποσό των 685 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, κινητό τηλέφωνο, διάφορα έγγραφα από τα οποία προκύπτει η παραλαβή χρημάτων από διάφορες επιχειρήσεις.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι ο 58χρονος με τον 34χρονο και άγνωστη γυναίκα εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης σε βάρος επιχειρήσεων που είχαν διαπράξει τον Σεπτέμβριο.

Η άγνωστη γυναίκα επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και με την ίδια μεθοδολογία, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, αξίωνε διάφορα χρηματικά ποσά και, στη συνέχεια, ο 58χρονος μετέβαινε στις επιχειρήσεις, προκειμένου να παραλάβει τα συμφωνηθέντα ποσά, τα οποία ακολούθως απέστειλε στον 34χρονο.

Συνολικά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατάφεραν να εξαπατήσουν διάφορες επιχειρήσεις και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων και Ρεθύμνου, αποσπώντας από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων συνολικά το χρηματικό ποσό σχεδόν των 5.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγγελθεί πέντε περιπτώσεις εξαπάτησης ιδιοκτητών επιχειρήσεων στο Δήμο Κισσάμου.

Σήμερα το μεσημέρι εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής ο 34χρονος κατά το χρόνο που παραλάμβανε δέμα το οποίο είχε αποσταλεί από τον 58χρονο.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

φωτιστικά inde.gr