5 Οκτωβρίου, 2020

Press Room

Ετσι δρούσε το κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο «Ελ. Βενιζέλος» – Δείτε βίντεο


Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται πλέον μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών που εξαρθρώθηκε και δρούσε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των Αρχών, την 1η Οκτωβρίου άνδρες της ΕΛΑΣ πέρασαν χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς ηλικίας 27 και 36 ετών, ενώ την επόμενη μέρα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνελήφθη και ένας 73χρονος, επίσης μέλος της σπείρας που διακινούσε αλλοδαπούς. Επίσης, δύο ακόμα αλλοδαποί (ένας 36χρονος και μια 23χρονη) συνελήφθησαν για παραβάσεις του Κώδικα μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Πώς η ΕΛΑΣ εξάρθρωσε το κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Ειδικότερα, τα δύο πρώτα μέλη της σπείρας συναντήθηκαν στους χώρους του Αεροδρομίου με την 23χρονη και τον 36χρονο και τους εφοδίασαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης, προκειμένου να διέλθουν και να μεταβούν σε πύλη εξόδου με προορισμό Ευρωπαϊκές χώρες. Τους συνόδευσαν μάλιστα από κοινού ως το σημείο ελέγχου καρτών επιβίβασης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν. Από την έρευνα που επακολούθησε, διαπιστώθηκε η εμπλοκή στο κύκλωμα και έτερου 73χρονου αλλοδαπού. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στην Αθήνα, βρέθηκε μεγάλος αριθμός ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθη.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 234 διαβατήρια διαφόρων χωρών
  • 150 ταυτότητες διαφόρων χωρών
  • 3 άδειες ικανότητας οδήγησης
  • 32 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου
  • 15 κινητά τηλέφωνα
  • 2 tablet
  • 2 φωτογραφικές μηχανές
  • 1 κάμερα
  • χρηματικό ποσό 6.200-ευρώ και 85 λιρών Τουρκίας

Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος, ο 36χρονος και ο 73χρονος, είναι μέλη κυκλώματος διακινητών αλλοδαπών, τους οποίους προμήθευαν με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων Χωρών, προκειμένου αυτοί είτε να αναχωρήσουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και να μεταβούν σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα, είτε να παραμείνουν παράνομα στη Χώρα μας.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση συνεχίζεται.