22 Φεβρουαρίου, 2021

Press Room

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι Σερραίοι αστυνομικοί – Ζητούν ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.


Την άμεση ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα ζητούν οι Σερραίοι αστυνομικοί οι οποίοι μέσω επιστολής τους προς τους Σερραίους υπουργούς και βουλευτές ζητούν την στήριξη τους καθώς όπως τονίζουν ο εργασιακός χώρος της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί έναν από τους πλέον ευαίσθητους, με σημαντικές ιδιαιτερότητες και καταφανή επικινδυνότητα κλάδο. Εάν συμπεριλάβουμε και το επικίνδυνο και το ανθυγιεινό της εργασίας, σε συνδυασμό με μια καθημερινότητα η οποία χαρακτηρίζεται από ακατάστατο ωράριο, εξαήμερη παροχή εργασίας σε εβδομαδιαία βάση, το επάγγελμα – λειτούργημα του Έλληνα Αστυνομικού, καθίσταται ιδιαίτερα ευπαθές.

Εντυπωσιακό βεβαίως είναι και το γεγονός πως οι αστυνομικοί δεν λαμβάνουν το επίδομα παραμεθορίου που λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Το θέμα χειρίζεται και η ομοσπονδία των αστυνομικών υπαλλήλων Ελλάδος με τον κύριο Γερακαράκο να το έχει διαβιβάσει στον αρμόδιο υπουργό. Οι αστυνομικοί δε, θεωρώντας πως ο κόμπος έχει φτιάσει στο χτένι, δεν αποκλείουν και κάποια κινητοποίηση έστω στα πρωτοβάθμια σωματεία τους.

https://youtu.be/xSiA7_pu55M