28 Οκτωβρίου, 2019

Press Room

Εθνικό ορόσημο για την Ελλάδα μας, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου


Το  «ΟΧΙ», διαχρονικό και «ταυτοτικό» για τον λαό μας, θα είναι πάντα ισχυρό απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται τα σύνορά μας, την εθνική μας κυριαρχία, την ίδια την Ιστορία  μας

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης  για την εθνική επέτειο της 28ηςΟκτωβρίου, στις Σέρρες.

Την δοξολογία στον Ι.Μ.Ν. των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προεξάρχοντος του Σεβεσμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του ήρωα Εμμανουήλ Παππά ενώ αμέσως  μετά το πέρας της παρέλασης η κ. Αραμπατζή έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η γαλανόλευκη με τον Σταυρό, που  κυματίζει σήμερα σε κάθε μπαλκόνι κάνει την καρδιά μας να χτυπά δυνατά από περηφάνεια, ανακαλώντας στη συλλογική μνήμη εικόνες και  γεγονότα μιας εμβληματικής στιγμής της νεώτερης Ιστορίας  μας.

Η 28η Οκτωβρίου είναι ένα “εθνικό ορόσημο”, που φωτίζει και επικαιροποιεί κάθε χρόνο την απόφαση και την πίστη της “μικρής” Ελλάδας και του αδούλωτου λαού της να πολεμήσει και να υψώσει το ανάστημά του εκεί, που οι περισσότεροι υποχωρούσαν και συνθηκολογούσαν. 

Είναι αυτή η μεγάλη μας εθνική κληρονομιά, το βιωματικό, το ορμητικό, το προαιώνιο “Αμύνεσθαι περί πάτρης…” 

Το ΟΧΙ, που γιορτάζουμε σήμερα εδώ από τη Μακεδονία μας, ένωσε την φωνή ενός ολόκληρου λαού, έγινε τραγούδι και αποσκευή θάρρους,  λειτούργησε ως δύναμη ενότητας ικανή να αντισταθεί με απαράμιλλη τόλμη  στις ασύγκριτα υπεράριθμες δυνάμεις του ναζισμού και του φασισμού. 

Το  ΟΧΙ είναι διαχρονικό, είναι “ταυτοτικό” για τον λαό μας. Και θα είναι πάντα ισχυρό  απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα την εθνική μας κυριαρχία, την ίδια την Ιστορία  μας.

Και σήμερα, που η χώρα μας αναγεννάται και γίνεται ξανά δυνατή, είναι η “πυξίδα” της ενότητας και του νέου πατριωτισμού όλων των Ελλήνων! 

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!

Χρόνια πολλά σε όλες τις Σερραίες και τους Σερραίους!

Συγχαρητήρια στο Στρατό μας, στη μαθητιώσα νεολαία μας, σε όλους τους πολιτιστικούς μας Συλλόγους που παρήλασαν και μας έκαναν περήφανους!».