6 Μαΐου, 2020

Press Room

Εστίαση: Σήμερα η διαμαρτυρία με άδειες καρέκλες από εστιατόρια, καφέ και μπαρ


Ο ελληνικός κλάδος εστίασης θα συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία «άδειες καρέκλες».

Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων γνωστοποίησε ότι θα συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «άδειες καρέκλες» («empty chairs»), η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20:00 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης, την οποία θα υλοποιηθεί από την ΠΟΕΣΕ, χωρίς την παρουσία των ανθρώπων του κλάδου. Αίτημα είναι η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης.

Μητσοτάκης: Εφικτό το άνοιγμα της εστίασης από 1η Ιουνίου

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη πραγμτοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή υπουργών, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και των επιτελικών στελεχών του τραπεζικού συστήματος. Σε αυτή ο πρωθυπουργός τόνισε για την εστίαση ότι «εφόσον συνεχίσουμε να πηγαίνουμε όπως έχουμε κινηθεί τον τελευταίο μήνα, ως προς τα επιδημιολογικά δεδομένα, το άνοιγμα της εστίασης με αυτές τις προϋποθέσεις την 1η Ιουνίου είναι κάτι το οποίο είναι απολύτως εφικτό».