8 Ιουλίου, 2021

Press Room

Επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Σερρών στη Γαλλία


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία στη Le Pont-de-Beauvoisin από τις 2/7 έως τις 5/7/2021, η πρώτη συνάντηση του έργου «ARCHI’Nature» στο πλαίσιο του Erasmus+. Σκοπός του έργου είναι να ευαισθητοποιήσει τους νέους και τους κατοίκους περιοχών που συνορεύουν με λίμνες σχετικά με το περιβάλλον διαβίωσής τους, μέσω καλλιτεχνικών εργασιών (αρχιτεκτονική, σχεδίαση, τέχνη), και να προσφέρει στους πολίτες αυτών των περιοχών ευκαιρίες για γεωγραφική, οικονομική, τουριστική και κοινωνική ανάπτυξη.
Στο έργο συμμετέχουν φορείς από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδόνας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών και πρόεδρος του ΚΕΔΙΒΙΜ, κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος και τον Δήμο Ηράκλειας ο Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Κουτσάκης Γεώργιος. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΚΕΔΙΒΙΜ, κ. Ματζιάρη Χρύσα.

Στο πλαίσιο αυτής της πρώτης συνάντησης παρουσιάστηκε εκτενέστερα το έργο, ενώ οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά και να δουν τα έργα που παρουσίασαν οι Γάλλοι εταίροι γύρω από τη λίμνη τους. Ήρθαν σε επαφή με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους της περιοχής και συζήτησαν σχετικά με την προώθηση και την ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς που υπάρχει στη ευρύτερη περιοχή των χωρών αυτών.

Οι συμμετέχοντες στο έργο ARCHI’Nature, θεωρούν ότι η τέχνη και ο πολιτισμός αποτελούν πολύτιμες πηγές πλούτου για τις περιοχές μας, καθώς και για την κοινωνία μας. Μέσω αυτής της πολιτισμικής πρωτοβουλίας, είναι εφικτό να αναπτυχθεί η ευρύτερη περιοχή, μέσα από τα εδαφικά έργα σε αγροτικές περιοχές που προωθούν την καλλιτεχνική δημιουργία και την ενεργό ιδιότητα του πολίτη.

Στα επόμενα δυο έτη που θα υλοποιείται το έργο πρόκειται να υπάρξουν ανταλλαγές και επισκέψεις νέων από τις συμμετέχουσες χώρες τόσο στον νομό Σερρών, όσο και στις ευρύτερες περιοχές της Γαλλίας και της Ιταλίας, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την παρουσίαση των έργων του κάθε εταίρου που αφορά στον πολιτισμό της κάθε περιοχής.