21 Δεκεμβρίου, 2019

Press Room

ΕΟΠΥΥ: Χάος με τεχνικά προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα – Ταλαιπωρούνται γιατροί και ασθενείς


Έντονες διαμαρτυρίες υπάρχουν από γιατρούς που έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά συστήματα του ΕΟΠΥΥ, καθώς εδώ και μία εβδομάδα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-ΔΑΠΥ λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Οι γιατροί διαμαρτύρονται καθώς δεν μπορούν να εκτελέσουν συνταγές για αναλώσιμα υλικά και να συνταγογραφήσουν παροχές προς τους ασφαλισμένους. Αυτή η χαοτική κατάσταση -που ξεκίνησε από την περασμένη Κυριακή- έχει ως αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των ασθενών, που πηγαίνουν στους γιατρούς και στις περισσότερες περιπτώσεις φεύγουν άπραγοι.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί, οι χιλιάδες ασθενείς έχουν μείνει χωρίς αναλώσιμα υλικά και κυρίως οι διαβητικοί, οι νεφροπαθείς και οι χρόνιοι ασθενείς. Δηλαδή, όλοι όσοι αιτούνται από τον ΕΟΠΥΥ να τους χορηγήσει κάθε μήνα αναλώσιμα.

Μιλώντας στο iatropedia.gr, η πρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, κα. Άννα Μαστοράκου, περιγράφει το χάος που επικρατεί:

“Με τους ασθενείς γίνεται χαμός. Την Παρασκευή με πήραν από δημόσιο Κέντρο Υγείας. Από όλη την Ελλάδα οι συνάδελφοι με παίρνουν τηλέφωνο και παραπονούνται ότι δεν μπορούν να μπουν στο σύστημα. Αφορά τους πάντες και τα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας και στους συμβεβλημένους ιδιώτες που έχουν πιστοποιηθεί στο σύστημα e-ΔΑΠΥ, για να γράφουν αναλώσιμα υλικά. Οπότε δεν υπάρχει πρόσβαση σε κανένα γιατρό της χώρας. Θεσσαλονίκη, Άρτα, Πάτρα, Κρήτη, έχουν τα περισσότερα προβλήματα”, τονίζει η κα. Μαστοράκου.

Δείτε πού εντοπίζονται τα προβλήματα στο iatropedia.gr