27 Σεπτεμβρίου, 2019

Press Room

Ένταξη βρεφικών ενδυμάτων και υποδημάτων σε ΦΠΑ 13% ζητά ο ΣΕΠΕΕ


Να συμπεριληφθούν και τα βρεφικά ενδύματα και υποδήματα στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13% ζητά η διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος (ΣΕΠΕΕ), με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης, ‘Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νικόλαο Παπαθανάση.

Αναλυτικότερα, στην επιστολή του, ο ΣΕΠΕΕ χαιρετίζει ως θετικό μέτρο την πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει σε χαμηλό καθεστώς ΦΠΑ (13%) τα βρεφικά είδη, προκειμένου να στηρίξει τα νέα ζευγάρια και τις οικογένειες, ενώ ζητά στη συγκεκριμένη ρύθμιση να συμπεριληφθούν και τα βρεφικά ενδύματα και υποδήματα για τις ηλικίες 0-5 ετών.

«Σε αυτές τις ηλικίες η ανάπτυξη των βρεφών είναι πολύ γρήγορη αναγκάζοντας τους γονείς να πραγματοποιούν συνεχείς αγορές ρούχων και παπουτσιών που επιβαρύνουν δυσανάλογα τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ως εκ τούτου θα αποτελούσε ουσιαστικό στήριγμα στα νέα ζευγάρια να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση του χαμηλού Φ.Π.Α. και τα προϊόντα ένδυσης και υπόδησης» υπογραμμίζεται στην επιστολή του ΣΕΠΕΕ.