28 Οκτωβρίου, 2019

Press Room

Ένταση στους Βουλιαράτες: Αστυνομικοί άρπαξαν πανό από τους γονείς του Κατσίφα


Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης, οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα προσπάθησαν να ανοίξουν πανό στο νεκροταφείο των πεσόντων – Οι Αλβανοί αστυνομικοί έβαλαν το πανό στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης, στο νεκροταφείο των πεσόντων, οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός σαν σήμερα το 2018, από πυρά Αλβανών αστυνομικών, προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πανό.

Αμέσως, πριν καν προλάβουν να το ξεδιπλώσουν, Αλβανοί αστυνομικοί έσπευσαν και τους το άρπαξαν από τα χέρια.

Παρά τις φωνές και τις αντιδράσεις του πατέρα και της μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι Αλβανοί αστυνομικοί έβαλαν το πανό στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, το οποίο έφυγε αμέσως από την περιοχή.

Το πανό έγραφε την λέξη «Αθάνατος» και είχε την φωτογραφία του 35χρονου, ο οποίος ξεψύχησε στους Βουλιαράτες, πληγωμένος από τις σφαίρες στελεχών της αλβανικής Αστυνομίας.

Αμέσως μετά, η αδελφή του Kωνσταντίνου Κατσίφα, διαμαρτυρήθηκε στους διοργανωτές της εκδήλωσης στην μνήμη των πεσόντων του Έπους του ΄40, επειδή στην διάρκεια της τελετής δεν είχε γίνει η παραμικρή αναφορά στον θάνατο του 35χρονου.

Στο ξέσπασμα της αδελφής του Κ. Κατσίφα απάντησε ο πρώην Υπουργός και Πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940-41, Γιώργος Σούρλας, επικρίνοντας εκείνη και τους γονείς της για την στάση τους και λέγοντας του ότι δεν επιτρέπουν να γίνει η εκδήλωση μνήμης για τους νεκρούς του πολέμου.

Νωρίς το πρωί, οι συγγενείς του τέλεσαν τρισάγιο στη μνήμη του 35χρονου, στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Έναν χρόνο από τον θάνατο του, οι γονείς του ζητούν να προχωρήσουν τις διαδικασίες οι αλβανικές Αρχές και να πάρουν το ταχύτερο στα χέρια τους το πόρισμα για τις συνθήκες υπό από τις οποίες χάθηκε ο γιος τους.

Πηγή: www.ant1news.gr