, ,

1 Μαΐου, 2021

Press Room

Εμβόλιο: ανοίγει η πλατφόρμα για 45-49


Ανοίγει σήμερα Μεγάλο Σάββατο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 45 – 49 ετών με όλα τα εμβόλια

Εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή των νέων ηλικιών στην επιχείρηση «Ελευθέρια», καθώς στην ηλικιακή ομάδα 40-44 ήδη 70.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού ενώ 3.780 άτομα έκανα ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου.  Οσον αφορά στην ηλικιακή ομάδα 30 – 39, 130.000 πολίτες έκαναν το εμβόλιο ενώ έχουν εμβολιαστεί μία φορά 19.000 άτομα. Σημειώνεται πως το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου, στην επιχείρηση «Ελευθερία» μπαίνει και η ηλικιακή ομάδα 45 – 49 ετών, καθώς ανοίγει η πλατφόρμα, ενώ οι συγκεκριμένοι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η πλατφόρμα για τις ηλικίες 45-49 ανοίγει στις 8:00 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ όσοι έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα sms στο κινητό τους τηλέφωνο.

Από τις υγειονομικές Αρχές υπάρχει ικανοποίηση για την πορεία των εμβολιασμών στις νεότερες ηλικίες. Σημειώνεται πως ο εμβολιασμός των 30ρηδων και των 40ρηδων θεωρείται στοίχημα από κυβέρνηση και ειδικούς καθώς από τη Δευτέρα του Πάσχα ανοίγει μετά από περίπου 7 μήνες η εστίαση και οι συγκεκριμένες ηλικίες επισκέπτονται συχνότερα μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες σε σχέση με τους μεγαλύτερους.

 

Γενικότερα, σύμφωνα με το emvolio.gov.gr, στη χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί 3.075.698 εμβολιασμοί και αναλυτικότερα, 2.131.900 πολίτες έχουν λάβει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, και 943.798 είχαν κάνει και τις δύο δόσεις.

Μητσοτάκης για εμβόλιο: Η νεολαία δείχνει το δρόμο

Το υγειονομικό κέντρο Υγείας Ραφήνας που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο επισκέφτηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Χαιρόμαστε γιατί η νεολαία δείχνει τον δρόμο, γιατί μόνο έτσι θα τελειώσουμε, όταν εμβολιαστούμε όλοι» τόνισε ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τους πολίτες που περίμεναν στο χώρο αναμονής. «Το καλύτερο εμβόλιο είναι το εμβόλιο που κάνουμε γρηγορότερα» πρόσθεσε.

«Βλέπω μία πολύ καλή δυναμική και κυρίως από τις νεότερες ηλικίες, που είναι πολύ ενθαρρυντικό, και βέβαια από τον Ιούνιο και πέρα ουσιαστικά δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα διαθεσιμότητας εμβολίων» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Σε Σωτηρία και Αττικόν οι δοκιμές του «θαυματουργού» ισραηλινού φαρμάκου

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως οι πρώτες κλινικές δοκιμές του νέου εισπνεόμενου ισραηλινού φαρμάκου στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν, σε 100 ασθενείς σε δυο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, το «Αττικόν» και «Σωτηρία»

«Είναι ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο το οποίο έχει το πλεονέκτημα ότι χορηγείται με εισπνοή, οπότε έχει και λιγότερες παρενέργειες», σημείωσε ο πρόεδρος της επιτροπής λοιμωξιολόγων στο νοσοκομείο Αττικόν, Σπύρος Πουρνάρας, μιλώντας στο OPEN.