,

22 Απριλίου, 2021

Press Room

Εμβόλια: Ξεκινούν για τους 30 – 39


Προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία» με τις ηλικίες από 30 – 39 – Και ο ιδιωτικός τομέας στο πρόγραμμα για να επισπευσθούν οι διαδικασίες

Με στόχο τη δημιουργία του πολυπόθητου «τείχους ανοσίας» απέναντι στον κορονοϊό και το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης, που ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 21 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία».  Παράλληλα, στη διαδικασία των εμβολιασμών μπαίνει και ο ιδιωτικός τομέας προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως οι εμβολιασμοί θα γίνονται πλέον και σε ιδιωτικά διαγνωστικά, σε θεραπευτήρια ενώ τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες και Σάββατα και Κυριακές με το αντίστοιχο αντίτιμο για τους εργαζόμενους. Μάλιστα στα σχέδια της κυβέρνησης είναι κάποια στιγμή να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού και στα φαρμακεία, για ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα.

Σημειώνεται πως από χθες Τετάρτη άνοιξε η πλατφόρμα για να εμβολιαστούν οι ηλικιακές ομάδες από 50 έως 54 ετών, ενώ όπως ανακοινώθηκε την Μεγάλη Εβδομάδα παίρνουν σειρά οι 30 – 39. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τις ηλικίες από 40 – 49 ετών. Για τους 30 – 39 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε πως η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς ανοίγει τη Μεγάλη Τρίτη, δηλαδή από 27 Απριλίου αποκλειστικά με το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca, καθώς, όπως τόνισε υπάρχει απόθεμα από το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Ετσι με βάση τον προγραμματισμό της Επιτροπής Εμβολιασμών, οι εμβολιασμοί που ακολουθούν είναι οι εξής:

  • Τετάρτη, 21 Απριλίου: Ανοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 55-59
  • Σάββατο, 24 Απριλίου: Ηλικιακή ομάδα 50 – 54 ετών
  • Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου: Ηλικακή ομάδα 30-39 με ΑstraZeneca
  • Tις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49