4 Δεκεμβρίου, 2020

Press Room

Εκθετος στην τουρκική Βουλή ο Ερντογάν: Δεν πήγαν στον στρατό οι γιοι του, καταγγέλλει η αντιπολίτευση


Σε στενό «μαρκάρισμα» βρέθηκε στη Βουλή της Τουρκίας ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η αντιπολίτευση, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη, κατήγγειλε ότι οι δύο γιοι του προέδρου Ερντογάν, Αχμέτ Μπουράκ και Μπιλάλ, δεν πήγαν στον στρατό, ενώ ο ίδιος «ποζάρει» με στολές παραλλαγής.

Η «θερμή»κουβέντα ξεκίνησε όταν ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, AKP, άρχισε να πλέκει το εγκώμιο του Ερντογάν, τονίζοντας ότι θα μείνει στην ιστορία ως ήρωας και ότι γράφει έπος στην εξωτερική πολιτική και στο στράτευμα της Τουρκίας.

«Ο Ερντογάν είναι αυτός που πέτυχε τον στόχο της ανεξάρτητης Τουρκίας και γράφει έπος στην εξωτερική πολιτική και με το στράτευμά μας. Θα μείνει στην ιστορία, είναι ήρωας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ένας γιος εξαγορά θητείας, ο δεύτερος… «ανήμπορος»

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) Οζγκιούρ Οζέλ, ο οποίος, σε δηκτικό τόνο, είπε ότι η στολή παραλλαγής που φορά ο Τούρκος πρόεδρος θα ταίριαζε και στους γιους του.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος υπογράμμισε:

«Αφού ο Ερντογάν φοράει τη στολή παραλλαγής, τότε θα ταίριαζε η στολή αυτή και στον Μπιλάλ Ερντογάν και στον Μπουράκ Ερντογάν. Ο ένας έκανε εξαγορά θητείας, ο άλλος δεν υπηρέτησε καθώς δήλωσε ανήμπορος. Μετά μας μιλάτε για στρατό και παραλλαγές. Άντε τώρα, μη μιλάτε».

Πυρά κατά της κυβέρνησης Ερντογάν εξαπέλυσε και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Καλού Κόμματος, Λοφτού Τουρκάν, ο οποίος έκανε λόγο για διάλυση και καταστροφή των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Διαλύσατε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τις καταστρέψατε. Τοποθετήσατε τους γκιουλενιστές στο στράτευμα και αυτοί οι ανέντιμοι ήρθαν κι έκαναν απόπειρα πραξικοπήματος. Εσείς είστε υπεύθυνοι γι’ αυτό», ανέφερε ο Τουρκάν.