27 Ιουνίου, 2022

Press Room

Έκτακτες, ειδικές ρυθμίσεις για τις ζημιές από την πρωτόγνωρη  κακοκαιρία ζήτησε η Φωτεινή Αραμπατζή


Σε συνεχή επικοινωνία με ΥΠΑΑΤ, ΕΛΓΑ και Συναρμόδια Υπουργεία 

Τις χτυπημένες από το μπουρίνι του Σαββάτου περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών επισκέφθηκε από την πρώτη στιγμή,  η Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Χθες, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Νέας Ζίχνης κ. Παντελή Μπόζη και τους τοπικούς Προέδρους επισκέφθηκε τις περιοχές του Θολού, της Νέας Πέτρας, του Δραβήσκου και του Μαυρόλοφου ενώ σήμερα το πρωί συμμετείχε στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Νέας Ζίχνης με παραγωγούς και την παρουσία κλιμακίου του ΕΛΓΑ με επικεφαλής την Διευθύντρια του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης κ. Λίτσα Λαχουρά.

Στη συνάντηση αυτή, η κ. Φωτεινή Αραμπατζή ενημέρωσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους, που οι παραγωγές και το ζωικό τους κεφάλαιο  επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση και τον ανεμοστρόβιλο του Σαββάτου, ότι από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Γεωργαντά,  τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέντζο και τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα φυσικών καταστροφών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο προκειμένου, με κάθε πρόσφορο μέσο και γρήγορα αντανακλαστικά, να αντιμετωπιστεί αυτή η έκτακτη και πρωτόγνωρη καταστροφή.

Επίσης, τονίζοντας το μέγεθος και την έκταση της τελευταίας καταστροφικής κακοκαιρίας, επισήμανε πως ήδη έχει ζητήσει να αντιμετωπιστούν με έκτακτες, εξαιρετικές, ειδικές ρυθμίσεις οι ζημιές,  που έχουν προκληθεί σε παραγωγές, ζωικό κεφάλαιο και υποδομές, όπως ανάλογα έχει πράξει η Κυβέρνηση σε παρόμοια καταστροφικά γεγονότα.

Στη συνέχεια, με το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Νέας Ζίχνης, σε εκτάσεις της Παλαιοκώμης, του Τραγίλου και της Ευκαρπίας του Δήμου Βισαλτίας ενώ συμμετείχε σε συνάντηση με τους αγρότες του Δήμου Αμφίπολης, στη Μεσολακκιά, παρόντος του Δημάρχου κ. Στέργιου Φραστανλή.