7 Αυγούστου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Εκρηξη στη Βηρυτό-Πρόεδρος Λιβάνου: Eξετάζεται και η πιθανότητα ρουκέτας ή βόμβας!


Ο πρόεδρος του Λιβάνου δήλωσε ότι η έρευνα σχετικά με τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό, σε αποθήκη του λιμανιού, εξετάζει αν αυτή προκλήθηκε από αμέλεια, από ατύχημα ή από πιθανή εξωτερική παρέμβαση, όπως ανέφερε σήμερα το γραφείο του, επικαλούμενο δηλώσεις που έκανε ο ίδιος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Η αιτία δεν έχει ακόμη διακριβωθεί. Υπάρχει η πιθανότητα εξωτερικής ανάμειξης μέσω μιας ρουκέτας, μιας βόμβας ή άλλης ενέργειας», δήλωσε ο πρόεδρος Μισέλ Αούν σε σχόλιά του, που φιλοξένησαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαίωσε το γραφείο του.

Ο ίδιος είπε ότι η έρευνα σχετικά με την έκρηξη της Τρίτης σε μια αποθήκη όπου φυλασσόταν ένα πολύ εκρηκτικό υλικό διεξάγεται σε τρία επίπεδα. «Κατ’ αρχάς, πώς εισήχθη και αποθηκεύθηκε το εκρηκτικό υλικό… δεύτερον, αν η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα αμέλειας ή ατύχημα… και, τρίτον, η πιθανότητα να υπήρξε εξωτερική ανάμειξη».

«Ζήτησα από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να μας δώσει τις αεροφωτογραφίες για να διαπιστώσουμε αν υπήρξε αεροσκάφος ή πύραυλοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Λιβάνου, σημειώνοντας ότι, αν το Παρίσι δεν τις προμηθεύσει, τότε η Βηρυτός θα ζητήσει από άλλες χώρες να το πράξουν.

φωτιστικά inde.gr