13 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Έκοψαν κολόνα της ΔΕΗ σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Βέροια – Εξετάζεται το ενδεχόμενο δολιοφθοράς


Αναστάτωση επικρατεί από το πρωί στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στην Βέροια, λίγα μέτρα από το χώρο φιλοξενίας προσφύγων, όταν διαπιστώθηκε ότι κολόνα της ΔΕΗ ήταν κομμένη και πεσμένη πάνω στον δρόμο.

Συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ διαπίστωσε ότι πέρα από την κολόνα που είναι πριονισμένη και πεσμένη στο έδαφος, σε άλλες δυο κολόνες επιχειρήθηκε το κόψιμό τους σύμφωνα με το verianet.gr.

Από τη στιγμή που σημειώθηκε το περιστατικό, όπως ανέφεραν άνθρωποι  της αρμόδιας υπηρεσίας, λειτούργησε το αυτόματο σύστημα ασφαλείας με αποτέλεσμα να γίνει αμέσως διακοπή ηλεκτροδότησης του κυκλώματος ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος από τα γυμνά καλώδια.

Πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι αυτός ή αυτοί που προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια έκοψαν την κολόνα και επιχείρησαν να κόψουν τις άλλες δυο πιθανότατα με πριόνι χειρός ή μπαταρίας, κάτι που εικάζεται από τα ίχνη του πριονίσματος.

Είναι πιθανό το ενδεχόμενο δολιοφθοράς στο δίκτυο ηλεκτροδότησης με στόχο το συγκεκριμένο χώρο καθώς η γραμμή εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο το κέντρο φιλοξενίας.