5 Αυγούστου, 2020

Μαρία Νάβαλη

ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟΥ


Ενέκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τη χρηματοδότηση του Αυτοκινητοδρομίου για την αναβάθμιση της πίστας.

Να θυμίσουμε πως το 6ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε αρνηθεί πριν λίγο καιρό, την έγκριση της χρηματοδότησης για το συγκεκριμένο έργο.
Μετά τις απαραίτητες ενέργειες της δημοτικής αρχής, το θέμα πήγε στην Ολομέλεια η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε πως δεν πρόκειται για έμμεση χρηματοδότηση εταιρείας από τον Δήμο, αλλά για έργο υποδομής που χρηματοδοτείται από τον βασικό μέτοχο της εταιρείας.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση και στη συνέχεια θα το ανακοινώσει επισήμως.
Με την εξέλιξη αυτή κρίνεται πλέον μη απαραίτητη η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΑΕ.

Μάλιστα, στις 15.00, το μεσημέρι της Τετάρτης, το Δ.Σ. προχώρησε σε έκτακτη συνεδρίαση ώστε να αποφασίσει την αναβολή της έκτακτης αυτόκλητης καθολικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 20.00 το βράδυ της Τετάρτης, όπου και θα συζητούνταν η προαναφερόμενη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας.

Τα χρήματα για την αναβάθμιση της πίστας ανέρχονται στο ποσό των 450.000 ευρώ. Ήδη, η πλευρά της παράταξης Αραμπατζή, μιλά για δικαίωση της απόφασης που είχαν λάβει ως Δημοτική Αρχή.

Βέβαια, η εύρεση στρατηγικού επενδυτή είναι ξεκάθαρα στις προθέσεις της νυν Δημοτικής Αρχής, πρόθεση με την οποία διαφωνούν τα μέλη της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως, πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών και ίσως έχουν γίνει προκαταρτικές συζητήσεις, ενώ υπάρχουν φωνές που λένε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επιχειρηματίες Βουλγαρίας, Τουρκίας και Ρουμανίας. 4