11 Αυγούστου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Έφαγε πρόστιμο 150 ευρώ γιατί δεν φορούσε μάσκα σε στάση λεωφορείου


Πρόστιμο 150 ευρώ, επιβλήθηκε σε έναν 50χρονο στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν φορούσε προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό, όχι ενώ επέβαινε σε λεωφορείο, αλλά ενώ περίμενε στη στάση.

Το περιστατικό συνέβη, το μεσημέρι του Σαββάτου, στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων, στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.

Το περιπολικό της αστυνομίας περνάει από το σημείο, οι αστυνομικοί που επιβαίνουν σε αυτό βλέπουν τον 50χρονο Μάνθο Κίσσα να περιμένει στη στάση χωρίς να φοράει προστατευτική – μη χειρουργική μάσκα και του βεβαιώνουν διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ, για παράβαση των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορoνοϊού.

προστιμο μασκα σταση

Όπως αναφέρει ο κ. Κίσσας μιλώντας στο GRTimes.gr, ο ίδιος βρισκόταν στη στάση της γραμμής Νο23, περιμένοντας το λεωφορείο να περάσει και περίπου 10 μέτρα πιο μακριά ένα ακόμη άτομο που φορούσε μάσκα. «Δεν υπήρχε κανείς άλλος όταν πέρασε το περιπολικό. Με είδαν και με ρώτησαν γιατί δεν φοράω μάσκα. Τους λέω ότι είναι εξωτερικός χώρος και μου λένε πως όχι, θεωρείται εσωτερικός. Τι να σας πω… Είμαι στον δρόμο και θεωρείται εσωτερικός χώρος; Δεν είναι ξεκάθαρο αυτό και δεν γνώριζα πως στη στάση, οφείλω να φοράω μάσκα» επισημαίνει.

Ο ίδιος αναφέρει πως προχώρησε σε ένσταση, κάτι το οποίο τον προέτρεψαν να κάνει και οι αστυνομικοί, μετά τα παράπονα που εξέφρασε. «Νομίζετε ότι είμαστε χαρούμενοι που πρέπει να κυνηγάμε τον καθέναν ξεχωριστά για τις μάσκες; Είναι δουλειά μας αυτή» φέρεται να του είπε ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που του επεσήμανε ότι πρέπει να ακολουθούν τις εντολές.

Tι προβλέπουν οι διατάξεις

Με βάση απόφαση που είχε ληφθεί ήδη από τον Μάιο για τα μέτρα προστασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και η οποία είχε αναρτηθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, «στους χώρους προσέλευσης και αναμονής των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και εντός των οχημάτων και των συρμών, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας».

Αυτό απλά σημαίνει ότι οι πολίτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα και στις στάσεις λεωφορείων και ηλεκτρικού.

Τι όμως συμβαίνει στην πραγματικότητα; Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, στις στάσεις των λεωφορείων του ΟΑΣΘ οι επιβάτες είναι μοιρασμένοι, καθώς άλλοι φορούν μάσκα και άλλοι όχι, ενώ πολλοί από αυτούς τη φορούν λάθος και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν προστατεύονται και είναι εκτεθειμένοι και στην επιβολή κάποιου προστίμου.

Την ίδια στιγμή κανείς δεν μπορεί να διαχωρίσει το τι θεωρείται ως «στάση», καθώς πολλές δεν έχουν στέγαστρο και ειδικά σε όσες βρίσκονται σε πολυσύχναστα σημεία, υπάρχει κόσμος που δεν περιμένει το λεωφορείο, αλλά βρίσκεται εκεί για κάποιον λόγο πχ για κάποιο ραντεβού.

Το επιβατικό κοινό διαμαρτύρεται εξάλλου, καθώς το από τη μια είναι υποχρεωμένο να φοράει μάσκες και εκτός λεωφορείων, ενώ όταν επιβιβαστεί και είναι ώρα αιχμής, ο συνωστισμός είναι μεγάλος και οι επιβάτες είναι αναγκασμένοι να είναι ο ένας «επάνω» στον άλλον.

φωτιστικά inde.gr