3 Ιανουαρίου, 2021

Press Room

Δράμα: Το εντυπωσιακό «αρχαιοελληνικό» γκράφιτι με θέμα τον κορωνοϊό που μαγνητίζει τα βλέμματα [εικόνες]


Η πανδημία του κορωνοϊού και ο εγκλεισμός στο σπίτι έδωσε έμπνευση σε πολλούς καλλιτέχνες του δρόμου να δημιουργήσουν με αφορμή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα.

Ένας από αυτούς που αποφάσισαν να δημιουργήσουν με αφορμή την πανδημία ήταν και ο Λευτέρης Τούλης, street artist από τη Δράμα με σπουδές στο Τμήμα Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Επηρεασμένος λοιπόν από τη νέα κανονικότητα υλοποίησε ένα μοναδικό γκράφιτι στην πόλη του σε τοίχο πολυκατοικίας στην οδό Ηφαιστίωνος, το οποίο κλέβει τις εντυπώσεις των περαστικών.

Υπενθυμίζεται ότι γκράφιτι εμπνευσμένα από τον κορωνοϊό είχε δημιουργήσει και κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown ένας 16χρονος σε ταράτσα της Αθήνας.

Εικόνες: Το γκράφιτι του Λευτέρη Τουλή στην πολυκατοικία της Δράμας

Προσπαθώντας να αποτυπώσει την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει σήμερα ο κόσμος μέσα σε λίγα μόλις τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας, ο νεαρός street artist δημιούργησε ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα που φορά μάσκα και κρατά στα χέρια του ένα κοντάρι.

To δημιούργημα του Λευτέρη Τουλή

To δημιούργημα του Λευτέρη Τουλή επί της οδού Ηφαιστίωνος στη Δράμα / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Περιγράφοντας το έργο του, ο Λευτέρης Τούλης σημείωσε προ ημερών στην ΕΡΤ: «Ένας σύγχρονος αρχαίος Έλληνας με την μάσκα «πολεμά» μέσα στη γειτονιά με φόντο τους στύλους του Ολυμπίου Διός και τα παραδοσιακά σπίτια. Παλεύει για τη ζωή του, για να σταθεί στα πόδια του όρθιος με δεκανίκι το όπλο του, ένα κοντάρι. Η Ελλάδα του σήμερα και του χθες συναντώνται το 2020 ενόψει κορωνοϊού, φτώχιας και αβεβαιότητας. Αποτυπώνω την προσωπική πάλη του καθένα μας καθημερινά. Ένας νέος Θεός, ένας φανταστικός φίλος καρτερεί ένα φωτεινότερο μέλλον».

Το γκράφιτι του Λευτέρη Τουλή

Ο νεαρός καλλιτέχνης πάνω στο γερανοφόρο προσθέτει τις τελευταίες πινελιές / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Το γκράφιτι του Λευτέρη ΤουλήΦωτογραφία: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ