23 Δεκεμβρίου, 2019

Press Room

Δωρεάν κουπόνια για αγορές από τις λαϊκές αγορές σε πολύτεκνες οικογένειες – Τι αποφάσισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Σε πολύτεκνες οικογένειες με προστατευόμενα μέλη θα διατεθούν και φέτος, όπως και πέρσι, τα δωρεάν κουπόνια για αγορές από τις λαϊκές αγορές, στο πλαίσιο κοινωνικού προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, τα κονδύλια που εξοικονομούνται για την διανομή των κουπονιών προέρχονται από τα ανταποδοτικά τέλη των λαϊκών αγορών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Κώστα Γιουτίκα, ενέκρινε τον τρόπο διενέργειας του προγράμματος για την οικονομική ενίσχυση ευπαθών ομάδων ενώ, όπως έγινε γνωστό, δικαιούχοι θα είναι οι εγγεγραμμένοι στα σωματεία και τους συλλόγους πολυτέκνων Νομού Θεσσαλονίκης. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν δύο τουλάχιστον προστατευόμενα τέκνα και άνω και οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ ενώ για τις οικογένειες μέχρι και τέσσερα προστατευόμενα τέκνα, το εισόδημα είναι προσαυξανόμενο κατά 2.500 ευρώ για κάθε επιπλέον προστατευόμενο τέκνο.

Ειδικότερα, θα διατεθούν συνολικά 220.000 ευρώ και το ποσό θα διαιρεθεί με τον τελικό αριθμό των δικαιούχων. Μετά τις γιορτές, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν κατά τόπους τα δικαιολογητικά τους (αίτηση, εκκαθαριστικό σημείωμα και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης) στο Σύλλογο Πολυτέκνων Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες», στο Σύλλογο Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Η μέριμνα» και στον Σύλλογο Πολυτέκνων Γονέων Νεάπολης και περιχώρων «Ο Άγιος Γεώργιος». Στη συνέχεια θα συνταχθεί μητρώο ωφελουμένων του προγράμματος σύμφωνα με το οποίο θα εκδοθεί σχετική απόφαση περί ένταξης αυτών που θα έχουν υποβάλλει αίτηση και πλήρη δικαιολογητικά στο πρόγραμμα.

Η χρήση των κουπονιών θα γίνει από την ημερομηνία παραλαβής τους και για διάστημα αποκλειστικά δύο μηνών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποίησε το σχετικό πρόγραμμα, με πρωτοβουλία του κ. Γιουτίκα, για πρώτη φορά το 2017 με δικαιούχους περισσότερες από χίλιες μονογονεϊκές οικογένειες με απροστάτευτα τέκνα. Η πρωτοβουλία είχε μεγάλη επιτυχία ενώ το 2018 επωφελήθηκαν οκτακόσιες ογδόντα πολύτεκνες οικογένειες.