12 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Δωρεάν εισιτήρια σε χιλιάδες νέους για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη


Όλοι οι νέοι ηλικίας 18 ετών της Ε.Ε. έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την Ευρώπη μεταξύ της 1ης Απριλίου 2020 και της 31ης Οκτωβρίου 2020, εφόσον υποβάλουν αίτηση μέχρι την 28η Νοεμβρίου.

Οι εγγραφές για δωρεάν εισιτήρια τρένου προκειμένου να γυρίσεις την Ευρώπη, έχουν ξεκινήσει! Αν είσαι 18 χρονών, Ευρωπαίος πολίτης και θέλεις να ανακαλύψεις την Ευρώπη και την κουλτούρα της αυτή είναι η ευκαιρία σου.

Η ιδέα προτάθηκε αρχικά κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης Νεολαίας (E.Y.E.) και χάρη στην υποστήριξη των βουλευτών του ΕΚ, 50.000 νέοι, ηλικίας 18 ετών, έλαβαν δωρεάν εισιτήρια για να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Ιούνιο του 2018.

Τουλάχιστον 20.000 νέοι θα επωφεληθούν από μία ακόμα πρωτοβουλία με την ονομασία «Ανακαλύψτε την Ε.Ε.«. Σχετικά με το «Ανακαλύψτε την Ε.Ε.» Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα παραμείνουν ανοικτές από τις 7 Νοεμβρίου 2019 στις 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης) μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2019 στις 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Περίπου 30.000 συμμετέχοντες ταξίδεψαν το 2018.

Η προσφορά είναι ανοιχτή για τους Ευρωπαίους πολίτες έχουν γεννηθεί μεταξύ 1 Ιανουαρίου 2001 και 31 Δεκεμβρίου 2001.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να ταξιδεύουν έως 30 ημέρες, σε τουλάχιστον μία χώρα της Ε.Ε. μεταξύ 1ης Απριλίου 2020 και 31ης Οκτωβρίου

Τα ταξίδια θα πραγματοποιούνται κυρίως με τρένο, αλλά και με λεωφορείο και πλοίο, για να εξασφαλιστεί ευρεία πρόσβαση.

Οι πτήσεις θα επιτρέπονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει άλλος τρόπος μεταφοράς (π.χ. άτομα που προέρχονται από πολύ απομακρυσμένες περιοχές).

Οι συμμετέχοντες με μειωμένη κινητικότητα ή / και ειδικές ανάγκες ενδέχεται να επιλεγούν για την παροχή πρόσθετης βοήθειας (π.χ. κόστος για άτομο-συνοδό ή σκύλο-συνοδό για άτομα με προβλήματα όρασης).

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα DiscoverEU.

Η υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί ισχυρό υποστηρικτή της ιδέας των δωρεάν εισιτηρίων τρένων για τους 18χρονους Ευρωπαίους, υιοθετώντας τρία ψηφίσματα που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία.

Οι ευρωβουλευτές πιστεύουν πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα επιτρέψει στους νέους ανθρώπους να βιώσουν την διαφορετικότητα της Ευρώπης, να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον και να μάθουν περισσότερα για την Ευρώπη.

Οι ευρωβουλευτές πιστεύουν πως ενθαρρύνοντας τους νεαρούς ευρωπαίους πολίτες να ταξιδεύουν στην Ε.Ε. και να συναντήσουν ανθρώπους από άλλες χώρες, θα ενισχύσουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα και θα ενισχύσουν τις κοινές αξίες της Ε.Ε.