, , ,

9 Ιουλίου, 2021

Press Room

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σιτοχωρίου – “KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ”


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σιτοχωρίου σε συνεργασία με τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό «KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ», υπό την αιγίδα του Δήμου Βισαλτίας, διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο πρώτων βοηθειών την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 από τις 18:00 έως τις 21:30.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούνε να δηλώσουνε συμμετοχή στο edu@kidssavelives.gr

«KIDS SAVE LIVES –ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ»
O Ανθρωπιστικός Οργανισμός “KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές” στοχεύει στη διάδοση της δωρεάν εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων στις Α’ Βοήθειες & την πρόληψη, καθώς και στην ανάπτυξη δικτύου απινιδωτών σε σχολεία & δημόσιους χώρους. Επιδίωξη του Οργανισμού είναι η θεσμοθέτηση μαθήματος Πρώτων Βοηθειών στα ελληνικά σχολεία, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ταυτόχρονη προαγωγή του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο. Το ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» που έχει εκπαιδεύσει δωρεάν περισσότερους από 62,000 μαθητές και εκπαιδευτικούς σε 600 περίπου σχολεία, είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποστηρίζεται τόσο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης όσο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Για το ανθρωπιστικό-εκπαιδευτικό του έργο στα ελληνικά σχολεία & τις ελληνικές κοινότητες, το επιστημονικό-ερευνητικό του έργο και για τη χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και τη διάσωση, βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης: Peter Basket Bursary, 2018