17 Ιουνίου, 2020

Press Room

Δολοφονία 49χρονου στη Θεσσαλονίκη: Ο πατέρας μου με βίαζε από τα 14 μου, λέει η 18χρονη


Από τα 14 της χρόνια ισχυρίζεται πως δεχόταν σεξουαλική κακοποίηση η νεαρή κοπέλα που κατηγορείται με την μητέρα της για την δολοφονία του πατέρα της στην Θεσσαλονίκη.

Η 18χρονη στην κατάθεσή της στην αστυνομία φέρεται να είπε πως μαζί με την μητέρα της μπήκαν στο δωμάτιό του και αφού ακινητοποίησαν τον 49χρονο, τον σκότωσαν με ένα μαχαίρι, φέροντας του 15 τραύματα. Η 18χρονη μαζί με την μητέρα της, είπαν πως ήταν θύματα κακοποίησης για χρόνια από το θύμα. Αμφότερες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή.

Εγκλημα στην Θεσσαλονίκη: Γύρισαν στο σπίτι τους παρά την κακοποίηση

Το θύμα φέρεται να κακοποιούσε στο παρελθόν την σύζυγό του, η οποία μαζί με την κόρη της, όπως είπε και ο δικηγόρος τους, έμειναν για ένα διάστημα σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών. Για άγνωστους, προς το παρόν, λόγους ωστόσο, αποφάσισαν να επιστρέψουν στο σπίτι του συζύγου της ο οποίος, όπως ισχυρίστηκαν, συνέχισε να τις κακοποιεί.

Η σύζυγός του, που έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και γι’ αυτό δεν εργάζεται, υποστήριξε ότι κακοποιούνταν και οι δύο, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν στο έγκλημα. Αμφότερες είναι αντιμέτωπες με την κατηγορία ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και την κατηγορία για παραβίαση του νόμου περί όπλων.

Δικηγόρος κατηγορούμενων: Εν βρασμώ ψυχής ο φόνος

Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, Ιάκωβο Ψωμιάδη, το έγκλημα έγινε εν βρασμώ ψυχής, καθώς, όπως είπε, η μητέρα της 18χρονης είχε μόλις μάθει ότι το παιδί της είχε βιαστεί από τον πατέρα του. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα των κατηγορούμενων, πως υπήρξε δηλαδή κακοποίηση των δύο γυναικών (σωματική και σεξουαλική) για αρκετά χρόνια. Στο ερώτημα αν είχαν καταγγείλει νωρίτερα την συμπεριφορά του, ο δικηγόρος τους είπε:

«Η κακοποίηση της μητέρας προκύπτει από αδιάσειστα στοιχεία. Η μητέρα ήξερε ότι η κόρη της υπέστη κακοποίηση, αλλά δεν γνώριζε το είδος της κακοποίησης. Το πληροφορήθηκε λίγο πριν το έγκλημα. Γι’ αυτό και η θέση τους είναι πως ο φόνος έγινε εν βρασμώ ψυχής και δεν ήταν προαποφασισμένος», ανέφερε.

«Είχε μιλήσει η κόρη για πράξεις που δεν έφταναν ως τον βιασμό, κάτι που έκανε λίγο πριν το αδίκημα. Φαίνεται πως από κοινού έγινε η δολοφονία, αλλά μένει να ξεκαθαρίσει ο ρόλος της κάθε μίας στην πράξη», συνέχισε.

Ακόμη, ο δικηγόρος διέψευσε τα σενάρια για οικονομικά κίνητρα πίσω από το φονικό. «Το κίνητρο για να φτάσεις σε τέτοια πράξη δεν μπορεί να είναι οικονομική διαφορά. Κι αυτό προκύπτει και από την δικογραφία. Ο βιασμός, η αγανάκτηση και η απελπισία οδήγησαν σε αυτή την πράξη», είπε χαρακτηριστικά.