14 Μαρτίου, 2021

Press Room

Διοργάνωσαν κορωνοπάρτι σε Κρήτη και Πάτρα -Τσουχτερά πρόστιμα


Παρά τα περιοριστικά μέτρα και τα αυστηρά lockdown κάποιοι αμετανόητοι και ανεύθυνοι διοργάνωσαν κορωνοπάρτι σε Κρήτη και Πάτρα.

Μετά από καταγγελίες η ΕΛΑΣ έκανε έφοδο και στις τρεις περιπτώσεις, ενώ ακολούθησαν συλλήψεις και τσουχτερά πρόστιμα.

Το πρώτο κορωνοπάρτι διοργανώθηκε στην Κρήτη, σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, το βράδυ του Σαββάτου στο Σκαλάνι.

Τους πρόδωσαν οι… μπαλωθιές

Μάλιστα, οι … μπαλωθιές ήταν εκείνες που κινητοποίησαν τους αστυνομικούς, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά σε μάζωξη για έναν νεαρό που θα πήγαινε φαντάρος.
Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ στο Σκαλάνι ΚΡήτης, για το κορωνοπάρτι
Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν έφοδο, έγιναν δύο συλλήψεις ενώ έπεσαν «τσουχτερά» πρόστιμα τόσο στους διοργανωτές όσο και στους συμμετέχοντες για τα προβλεπόμενα μέτρα.

Οι καλεσμένοι ήταν περισσότεροι από 20 ενώ κατά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι οι καλεσμένοι διέφυγαν από γειτονικές ταράτσες και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνες ακόμη και στα οχήματα των καλεσμένων.

Στη δεύτερη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε μάζωξη στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού και συγκεκριμένα στην Ικάρου.

Οι καλεσμένοι ήταν περίπου 10, στους οποίους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 600 ευρώ για συμμετοχή σε συνάθροιση και για μη χρήση μάσκας ενώ στους διοργανωτές επιβλήθηκε το πρόστιμο των 3.000 ευρώ.

Κορωνοπάρτι και στην Πάτρα

Σύμφωνα με το patrastimes, αστυνομικοί εισέβαλλαν τα ξημερώματα της Κυριακής σε σπίτι στην περιοχή Μιντιλόγλι της Πάτρας μετά από επώνυμες καταγγελίες. Διαπιστώθηκε ότι με τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων πραγματοποιείτο καρναβαλικό κορωνοπάρτι.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές στο χώρο βρέθηκαν να είναι περισσότερα από 50 άτομα, ενώ αμέσως με την είσοδο τους οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις και επιβολή προστίμων Ο ιδιοκτήτης και φερόμενος ως διοργανωτής του πάρτι συνελήφθη και εκτός από πρόστιμο 3.000€ θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Νεαρή διοργάνωσε πάρτι στην Ιτέα

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport δύο ακόμη κορωνοπάρτι διοργανώθηκαν σε Φωκίδα και Εύβοια. Κινήθηκε σε βάρος τους η αυτόφωρη διαδικασία, ενώ θα κληθούν να καταβάλουν το ποσό των 3.000 ευρώ ως διοικητικό πρόστιμο για ιδιωτικές συναθροίσεις που απαγορεύονται.

Ειδικότερα το ένα «πάρτι» διοργανώθηκε από νεαρή κοπέλα στην Ιτέα Φωκίδας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την ιδιοκτήτρια και εκτός από το ανωτέρω πρόστιμο, την πλήρωσαν και οι έξι ακόμη συμμετέχοντες από 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης..

Το άλλο πάρτι ήταν στην Καστέλλα Ευβοίας, κοντά στα Ψαχνά και διοργανωτής σύμφωνα πάντα με το lamiareport, φέρεται να ήταν ένας 47χρονος Ρομά. Η μουσική που έπαιζε δυνατά προκάλεσε το ενδιαφέρον της Αστυνομίας, μόλις όμως το περιπολικό έφτασε στο σπίτι τόσο ο ιδιοκτήτης του όσο και καμιά 15αρια καλεσμένοι έσπευσαν να εξαφανιστούν. Τελικά το πρωί του Σαββάτου (13/3), εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 47χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκαν και δύο της παρέας που θα κληθούν να πληρώσουν από 300 ευρώ πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

Παρόμοιες περιπτώσεις είχαμε:

  • Στην Αττική, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανώτρια ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβολή προστίμου από 900 ευρώ σε (6) άτομα για παραβίαση περιορισμού κίνησης, μη χρήση μάσκας και συμμετοχή στη συνάθροιση, καθώς και σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανώτρια ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβολή προστίμου από 300 ευρώ σε (4) συμμετέχοντες.
  • Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία κατά την οποία διεξαγόταν τυχερά παίγνια και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (13) συμμετέχοντες.
  • Στην Ήπειρο, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (5) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.
  • Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (5) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.
  • Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (5) συμμετέχοντες