9 Ιουνίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Δημόσιο: Επιστρέφει σήμερα σε πλήρη λειτουργία – Εξυπηρέτηση και χωρίς ραντεβού


Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται από σήμερα Τρίτη (9/6) όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ και η εξυπηρέτηση του κοινού δεν θα γίνεται πια μόνο με ραντεβού.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου την οποία συνυπογράφουν οι υπουργοί οικονομικών, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού, Υποδομών- Μεταφορών και Ναυτιλίας, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες τίθενται πλέον σε πλήρη λειτουργία.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Θεοδωρικάκου, παύει πλέον η υποχρέωση των πολιτών να κλείνουν ραντεβού προ της επίσκεψής τους σε υπηρεσίες του Δημοσίου, που μπαίνει πλέον σε φάση ολικής επανεκκίνησης.

Σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ: «Οι δημόσιες υπηρεσίες τελούν σε πλήρη λειτουργία. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Με ευθύνη του οικείου Προϊσταμένου τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών».

Εμπλουτίζονται οι ψηφιακές υπηρεσίες του Gov.gr

Την ίδια στιγμή, προστίθενται οι δυνατότητες της ψηφιακής πλατφόρμας του Δημοσίου Gov.gr. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει τη ψηφιοποίηση των αδειών γάμου και βάφτισης.

Παράλληλα, από σήμερα, μέσω του gov.gr θα αρχίσουν να εκδίδονται ψηφιακά και ληξιαρχικά πιστοποιητικά. Η αρχή θα γίνει με τα πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας, ενώ αναμένονται κι άλλα πέντε. Σημειώνεται ότι τα πιστοποιητικά σε αριθμούς μεταφράζονται σε 6.600.000 επισκέψεις σε ληξιαρχεία και δημοτολόγια το χρόνο. Αυτές οι δράσεις εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ελάφρυνση των οικογενειών και την άμεση εξ αποστάσεως εξυπηρέτησή τους όσον αφορά σε πιστοποιητικά ή έγγραφα που χρειάζονται.

φωτιστικά inde.gr