, , ,

11 Ιουνίου, 2021

Press Room

Δήμος Βισαλτίας: Εκδήλωση για τον Βισάλτη Άγιο Νεομάρτυρα Βενέδικτο των εξ Εζεβών


Εκδήλωση λόγου και τέχνης αφιερωμένη στον Βισάλτη Άγιο Νεομάρτυρα Βενέδικτο των εξ Εζεβών, διοργανώνει ο Δήμος Βισαλτίας συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από το μαρτύριό του στις φυλακές του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη και στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, που διοργανώνει η δημοτική αρχή της περιοχής.

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιουνίου, στις 8:30 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης για τους νεομάρτυρες θα μιλήσει ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  Μιχαήλ Τρίτος, ενώ στο δεύτερο μέρος της ο  Πέτρος Γαϊτάνος θα τραγουδήσει έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια.

Πριν την εκδήλωση, στις 7 μ.μ., θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικήτα, στη Νιγρίτα, στο τέλος του οποίου θα γίνουν τα θυρανοίξια του Παρεκκλησίου και η αποκάλυψη της αφιερωματικής πλάκας για την επέτειο των 200 χρόνων από το μαρτύριο του συντοπίτη μας Αγίου Βενέδικτου.