, , ,

4 Ιουνίου, 2021

Press Room

Δήμος Βισαλτίας: «Είναι ώρα να κάνουμε πράσινες τις γειτονιές μας»


Με το σύνθημα «Είναι ώρα να κάνουμε πράσινες τις γειτονιές μας», σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει ο Δήμος Βισαλτίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου, στη Νιγρίτα.

«Κάθε καπάκι, ένα χαμόγελο»
Το Σάββατο 5 Ιουνίου στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Νιγρίτας θα πραγματοποιηθεί η δράση «Κάθε καπάκι, ένα χαμόγελο» – «Συλλέγω πλαστικά καπάκια, προστατεύω το περιβάλλον και προσφέρω στους συμπολίτες μου». Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, Νίκο Πασχαλούδη, που μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών, θα υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος κύβος που τοποθετήθηκε από τον Δήμο Βισαλτίας στην Κεντρική Πλατεία της Νιγρίτας, όπου οι πολίτες μπορούν να ρίχνουν τα πλαστικά καπάκια που συλλέγουν συμβάλλοντας στο να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας.

«ΚαθαρίΖΩ τον τόπο μου»
Την ίδια ημέρα στις 5.30 το απόγευμα στο Κεντρικό Πάρκο Νιγρίτας θα ακολουθήσει η εθελοντική δράση καθαρισμού δημόσιων χώρων και χώρων πρασίνου «ΚαθαρίΖΩ τον τόπο μου», με στόχο την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Θα δοθούν σακούλες, γάντια και μάσκες στα μέλη Συλλόγων Εθελοντικών Ομάδων στο Κεντρικό Πάρκο της Νιγρίτας σε όλους όσοι προσέλθουν για να συμμετέχουν στην εθελοντική δράση καθαρισμού της περιοχής.

«Ένα δέντρο για κάθε παιδί»
Μια πρωτότυπη δράση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στις 6.30 το απόγευμα στο Εκκλησάκι Αγίου Θωμά – Περιοχή Σφαγείων με τίτλο «Ένα δέντρο για κάθε παιδί». Θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση με τους γονείς των παιδιών που γεννήθηκαν από τον Μάιο του 2020 έως και τον Απρίλιο του 2021 στη Δ.Κ. Νιγρίτας.
Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, ο Δήμος αναλαμβάνει να φυτεύει ένα νέο δέντρο για κάθε νέα γέννηση που θα δηλώνεται στα μητρώα του Δήμου Τα νεοφυτεμένα δέντρα θα υιοθετούνται από την οικογένεια του παιδιού αρχικά και μετέπειτα από το ίδιο το παιδί. Στόχος της δράσης είναι ο κάθε γονιός να γιορτάζει τον ερχομό του παιδιού του με μία πράξη που συμβολίζει μια νέα αρχή, οι νεαροί δημότες να αποκτήσουν “γερές ρίζες” στον τόπο τους και να ευαισθητοποιηθούν προς την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς οι δενδροφυτεύσεις βελτιώνουν την ποιότητα του περιβάλλοντος και την ποιότητα της ζωής μας. (Η συγκεκριμένη δράση θα υλοποιηθεί και στον υπόλοιπο Δήμο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.)
Τη διοργάνωση των δράσεων ανέλαβαν η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού.