10 Οκτωβρίου, 2019

Press Room

Δήμος Σερρών: 128 αδέσποτα στειρώθηκαν και σημάνθηκαν από την VETS in ACTION


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 5ήμερο πρόγραμμα δωρεάν μαζικών στειρώσεων του Δήμου Σερρών για τα αδέσποτα στο χώρο του δημοτικού κυνοκομείου.

Το πρόγραμμα, το οποίο αποτέλεσε χορηγία της Διεθνούς Οργάνωσης “VETS in ACTION” (ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΔΡAΣΗ) και του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών (ΦΟΣ), πραγματοποιήθηκε από 2 έως και 6 Οκτωβρίου, και είχε εξαιρετικό αποτέλεσμα, καθώς στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά 128 αδέσποτοι σκύλοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σερρών:

Μισά περίπου απ’ τα ζώα που στειρώθηκαν, ήταν από τα ήδη φιλοξενούμενα σκυλιά του κυνοκομείου, ενώ τα υπόλοιπα από την πόλη μας και τα γύρω χωριά.

Χάρη στην ακούραστη δράση των κτηνιάτρων, αλλά και των εθελοντών, μπόρεσαν να πιαστούν είτε με παγίδες ή με ναρκωτικά χάπια και αρκετά φοβικά ζώα, τόσο στην περιοχή της Χρυσοπηγής όσο και του Κρίνου, τα οποία θα ήταν αδύνατο να στειρωθούν διαφορετικά.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ευχαριστήριο μήνυμά της η Ζωή Κοντού, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντική Ομοσπονδίας:

«Ευχαριστούμε την οργάνωση VETS in ACTION για τη χορηγία αυτών των στειρώσεων, καθώς και των τεστ λεϊσμανίασης, αλλά και των λουριών επανένταξης! 

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους τους εθελοντές της πόλης μας, που άφησαν δουλειές και σπίτια και ήρθαν να συνδράμουν στη δράση του Δήμου Σερρών!

Ευχαριστούμε επίσης τους υπαλλήλους του δημοτικού κυνοκομείου, που βοήθησαν με το παραπάνω αυτές τις μέρες με την καθαριότητα και το κουβάλημα των ζώων.

Ευχαριστούμε, τέλος,  τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Κων. Δινάκη, για όλη τη βοήθειά του στην απρόσκοπτη διοργάνωση και ολοκλήρωση του προγράμματος!»