10 Νοεμβρίου, 2020

Press Room

Διγαλάκης για τηλεκπαίδευση: Εχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση, γίνονται μαθήματα


Η βλάβη έχει αποκατασταθεί, δήλωσε ο Υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης αναφορικά με τα προβλήματα στο σύστημα τηλεκπαίδευσης, προσθέτoντας πως πάνω από 35.000 χιλιάδες αίθουσες λειτουργούν πλέον διαδικτυακά.

«Θα πρέπει να αναλογιστούμε πως αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη» τόνισε ο υφυπουργός στον ΣΚΑΪ επισημαίνοντας πως το εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης δεν είχε εφαρμοστεί ποτέ ξανά τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

«Όλες οι πλατφόρμες δοκιμάζουν τα όρια τους μέσα σε αυτές τις συνθήκες» δήλωσε ο κος Διγαλάκης και πρόσθεσε πως όσον αφορά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πλατφόρμα Webex, η υπεύθυνη εταιρεία Cisco ανέλαβε την ευθύνη κι έτσι έχουμε διορθωτικές κινήσεις άμεσα.

«Και από σήμερα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση και γίνονται τα μαθήματα. Η Cisco και το Υπουργείο Παιδείας έχει ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς ότι εντός της ημέρας ορισμένοι εξ αυτών, θα λάβουν νέους κωδικούς σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης του κεντρικού συστήματος», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, δεύτερη μέρα της τηλεκπαίδευσης, έγιναν αναφορές για προβλήματα στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας, με αρκετούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να βρίσκουν εμπόδια στη σύνδεσή τους στο σύστημα.