5 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Διδυμότειχο: Μπλόκο σε δασκάλα την ώρα που πήγαινε στο σχολείο – “Τρόμαξα από τις εικόνες που είδα μπροστά μου”


Η δασκάλα περιγράφει τις στιγμές που έζησε στο δρόμο για το σχολείο. Η ενστικτώδης αντίδραση που περιγράφει…

H δασκάλα που καθημερινά διανύει μια απόσταση 235 χιλιομέτρων, με το αυτοκίνητό της, για να πάει στο σχολείο που διδάσκει στους Μεταξάδες, ένα χωριό του Διδυμοτείχου, έζησε στιγμές που θα θυμάται για καιρό.

Όπως περιγράφει στο Open, ομάδα μεταναστών της έστησε μπλόκο στο δρόμο και η ίδια αναγκάστηκε να κάνει αναστροφή για να τους αποφύγει.

«Η εικόνα ανθρώπων να περπατούν στην άκρη του δρόμου, είναι δυστυχώς συνηθισμένη. Το ασυνήθιστο της υπόθεσης και το άσχημο είναι ότι αρχίζουν πλέον να δρουν αρνητικά. Μπλοκάρουν δρόμους. Μια πολυάριθμη ομάδα παράνομων μεταναστών, μου ανέκοψε την πορεία, πετώντας στο δρόμο τους σάκους τους. Έγινε στις 8:00 το πρωί» τόνισε η δασκάλα.

Κληθείσα να απαντήσει πώς ένιωσε αλλά και πώς αντέδρασε, επεσήμανε: «Ας απαντήσουμε χρησιμοποιώντας τη λογική: Ένα αυτοκίνητο, μία οδηγός, μία ομάδα πολυάριθμη νεαρών ανδρών.

Πού θα έμπαιναν όλοι αν μου το έπαιρναν; Εγώ τι θα γινόμουν παρέα με τους υπόλοιπους; Τρόμαξα, όμως αντέδρασα όπως έπρεπε. Κοκάλωσα το αμάξι, έκανα αναστροφή κι έφυγα.

Ευτυχώς έχω συνηθίσει να οδηγώ σε στενούς επαρχιακούς δρόμους και αντέδρασα ακαριαία. Οι παράτυποι μετανάστες κρύβονται στα δέντρα μέσα και πετάγονται μπροστά μας. Η αστυνομία κάνει μπλόκα, πολλά, αλλά είναι πολύ μεγάλος ο νομός μας με ιδιαίτερη μορφολογία» καταλήγει.