20 Απριλίου, 2021

Press Room

Διαδικτυακή Ημερίδα « Ελληνική-Κυπριακή Γαστρονομία. Γέφυρες για τον Τουρισμό και το Επιχειρείν»


« Ελληνική-Κυπριακή Γαστρονομία. Γέφυρες για τον Τουρισμό και το Επιχειρείν»
Στις 6 Μαΐου 2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00, η AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας – Αχαΐα  διοργανώνει την Διαδικτυακή Ημερίδα « Ελληνική-Κυπριακή Γαστρονομία. Γέφυρες για τον Τουρισμό και το Επιχειρείν» η οποία θα προβληθεί livestreaming από την ιστοσελίδα της AHEPA Ελλάς www.facebook.com/ahepa/hellas.
Στόχοι της Ημερίδας είναι:
Η Ελληνική και Κυπριακή Γαστρονομία ως μέσο προώθησης προϊόντων διατροφής και υπηρεσιών φιλοξενίας.
Η παρουσίαση συγκεκριμένων δράσεων που συνδυάζουν την Γαστρονομία και τον Τουρισμό.
Η παρουσίαση συγκεκριμένων προϊόντων Π.Ο.Π. και Delicatessen.
Η αρωγή στις προσπάθειες των κλάδων της Γαστρονομίας και Τουρισμού σε Ελλάδα και Κύπρο να βρεθούν τρόποι για την ανάκαμψη μέσα από την πανδημία αλλά και να ενεργοποιηθούν οι ανάλογοι μηχανισμοί.
Στην Ημερίδα και θα απευθύνουν Χαιρετισμούς:
Ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κος Σάββας Περδίου
Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων κος Χάρης Λοιζίδης
Ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κος Άρης Σουλούνιας
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τυροκόμων Κύπρου κ. Γιώργος Πέτρου
Βασικοί ομιλητές θα είναι οι:
O Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού κος Γιάννης Χρυσουλάκης
Η κα Εύη Χιώτη Ambassador of Taste for Global Gastronomy (Gold Medal 2020)
Ο κος Μιλτιάδης Καρούμπας Official Global Ambassador for Greek Gastronomy 2019-2020
Ο κος Μιχάλης Τοανόγλου  Καθηγητής στην έδρα Hotel & Tourism Management στο Woosong University, South Korea.
Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας, της «Academy of Gastronomy», του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων.