15 Ιουνίου, 2021

Press Room

Διαδικτυακές εκδηλώσεις για την agroxenia 2021


Στην ανάδειξη της νέας τάσης της παγκόσμιας τουριστικής- ταξιδιωτικής αγοράς- με τον αριθμό των απανταχού της γης ταξιδιωτών που επιλέγουν τις διακοπές στη φύση επιδιώκοντας να μυηθούν στις αυθεντικές βιωματικές εμπειρίες, συνεχώς να αυξάνεται- των συγκριτικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει σε πληθώρα η Κεντρική Μακεδονία για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού- τουρισμού υπαίθρου στην επικράτειά της- μια μορφή που δύναται να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τη μεγαλύτερη σε έκταση και δεύτερη σε πληθυσμό περιφέρεια της Ελλάδας- στοχεύει η διαδικτυακή περιφερειακή εκδήλωση της Αγροξενία την Τετάρτη 16 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Επιδιώκοντας να καταδειχθούν καίρια θέματα που απασχολούν τους υφιστάμενους αλλά και τους εν δυνάμει επιχειρηματίες στον πολλά υποσχόμενα τομέα του αγροτουρισμού- τουρισμού υπαίθρου στην Κεντρική Μακεδονία, βασικοί άξονες της εκδήλωσης θα είναι οι προκλήσεις της νέας εποχής, η δικτύωση και ο συντονισμός των επιχειρήσεων, η ανάπτυξη συνεργιών προκειμένου η όλη προσπάθεια για την ανάπτυξη του κλάδου να στεφθεί με επιτυχία και το κυριότερο να διακρίνεται από τη συνέχεια και τη βιωσιμότητά της.

Τις εργασίες της περιφερειακής διαδικτυακής ημερίδας στην Κεντρική Μακεδονία θα ανοίξει η πρόεδρος του ΕΟΤ, κυρία Άντζελα Γκερέκου η οποία στη διαδικτυακή συνάντηση- συζήτηση με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Αγροξενία κ. Νίκο Φραντζεσκάκη είχε μεταξύ άλλων υπογραμμίσει ότι «o αγροτουρισμός συνδέεται με τον πιο αυθεντικό τρόπο με την ελληνική φιλοσοφία του ευ ζην, καθώς προσφέρει στον επισκέπτη μια ολιστική εμπειρία όπου σώμα, πνεύμα και ψυχή συνεργάζονται αρμονικά».

Παράλληλα η πάντα ενημερωμένη και για τον αγροτουρισμό- τουρισμό υπαίθρου κυρία Γκερέκου είχε σημειώσει ότι «η Ελλάδα είναι η χώρα της αληθινής ευζωίας, με την έννοια του μέτρου και της ισορροπίας, κάτι που αποτελεί και την ουσία του brand Greece. Και αυτή την ουσία, οι άνθρωποι του αγροτουρισμού έχουν ένα μοναδικό τρόπο να την προσφέρουν, απλόχερα, στον επισκέπτη».

Πρεσβεύοντας ότι ο συνδυασμός της φύσης, του πολιτισμού αλλά και της φιλοξενίας των ανθρώπων που ζουν στην Κεντρική Μακεδονία τη  καταστούν μοναδική ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος θα είναι εκ των βασικών ομιλητών της διαδικτυακής ημερίδας της Αγροξενία στην πλούσια σε φυσικούς και όχι μόνο πόρους περιοχή ακατάπαυστης δράσης του.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece κυρία Ιωάννα Δρέττα με την ομιλία της θα αναδείξει μεταξύ άλλων τις συνέργειες μεταξύ άλλων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Έναν τομέα για τον οποίο η κυρία Δρέττα έχει βαθιά γνώση καθώς και όπως είναι γνωστό η Μεγάλη Σύμπραξη Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας κατέκτησε δύο σημαντικές διακρίσεις στα Tourism Awards 2021.

O Δρ. Κώστας Καραντινινής, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γεωπονικών Επιστημών (SLU) Σουηδίας, που γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας θα παρουσιάσει το πώς ο αγροτουρισμός και η σύνδεσή του με την αγροδιατροφή μπορεί να αποτελέσει το όχημα της προώθησης του αγροδιατροφικού προϊόντος και αντίστοιχα το αγροδιατροφικό- γαστρονομικό προϊόν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο έλξης για τις αγροτουριστικές μονάδες.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Γεωπονίας, Τομέας Αγροτικής Οικονομίας κυρία Μαρία Παρταλίδου θα αναφερθεί διεξοδικά στο καίριο ζήτημα «χτίζοντας ένα βιώσιμο οικοσύστημα συνεργασιών στον αγροτουρισμό».

Ο ειδικός σύμβουλος της Αγροξενία και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου (EUROGITES) κ. Νίκος Ασημιανάκης θα μεταφέρει τις εμπειρίες κρατών- μελών της EUROGITES στον τουρισμό υπαίθρου.

Η υποψήφια διδάκτωρ σε θέματα ΜΜΕ, Περιβάλλοντος και Αειφορίας στο Α.Π.Θ. κυρία Θωμαή Μπαλτζή θα παρουσιάσει τη νέα οργανωτική δομή της Αγροξενία και τη στρατηγική για την σύσταση περιφερειακών παραρτημάτων του φορέα σε όλη την Ελλάδα.