Διαχρονική μηλόπιτα – Για τα φθινοπωρινά απογεύματα
Υλικά
- 2 πακέτα ζύμη για γλυκιά τάρτα
- 7 φλ. τσαγιού μήλα (ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες)
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 1/8 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 2 κ. σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα μήλα με την ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
- Αλείψτε ένα ταψί με βούτυρο και απλώστε τη ζύμη για την γλυκιά τάρτα καλά.
- Τοποθετείστε το μείγμα με τα μήλα στο ταψί, καλύψτε με την υπόλοιπη ζύμη και ψήστε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Χαμηλώστε την θερμοκρασία τους 135-150 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 40-50 λεπτά, μέχρι η ζύμη να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.