8 Οκτωβρίου, 2020

Press Room

ΔΕΥΑΣ: Πληρώνει τις αποζημιώσεις στην οδό Τροίας λόγω αργοπορίας του Υπουργείου Υποδομών. (Βίντεο)


Η ΔΕΥΑΣ ανέλαβε λόγω αργοπορίας του υπουργείου υποδομών να αποζημιώσει τους κατοίκους της οδού Τροίας,οι οποίοι είδαν πριν μερικούς μήνες τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν από την υπερχείλιση του ρέματος της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων. Πρόκειται για χρήματα που κανονικά θα έπρεπε να εισπράξουν από το Δήμο αλλά δυστυχώς μετά από τρείς μήνες αυτό δεν έχει γίνει.

Οι κάτοικοι έθεσαν ζήτημα ευθύνης της ΔΕΥΑΣ, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε άλλη συμφωνία. Δλδ οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής θα εισπράξουν τα χρήματα της αποζημίωσης από τη ΔΕΥΑΣ, υπογράφοντας όμως έγγραφο, μέσω του οποίου βεβαιώνουν πως όταν τα χρήματα καταβληθούν από το υπουργείο υποδομών, θα πιστωθούν κατευθείαν πίσω στην επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης.

Το μεγάλο ερωτηματικό βέβαια είναι για πιο λόγο το υπουργείο υποδομών αργεί τόσο πολύ να πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα που τους αναλογούν. Αυτό βέβαια σε αντιδιαστολή με άλλους δήμους που ο μηχανισμός κινήθηκε πολύ πιο γρήγορα. Τις συζητήσεις για την διευθέτηση του ζητήματος και την καταβολή αποζημιώσεων έχει αναλάβει να κάνει με τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Καραμανλή, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.