,

14 Ιουνίου, 2022

Press Room

Δεν είναι η Μύκονος ο τελικός προορισμός των 2 λιονταριών και των 2 τίγρεων τα οποία μπήκαν στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα


της Θεοδώρα Καρακιουλάχ-Ράδιο Θεσσαλονίκη

Tα ζώα για να ταξιδέψουν θα πρέπει να περάσουν από τελωνεία στο οποίο υπάρχει κτηνιατρικός έλεγχος. Οι υπεύθυνοι επέλεξαν να περάσουν από τα σύνορα του Προμαχώνα στην Ελλάδα και από εκεί στο τελωνείο των Ευζώνων για να μεταβούν στα Σκόπια και από εκεί Αλβανία.
Τα τέσσερα άγρια ζώα ταξίδεψαν με όλα τα απαραίτητα έγγραφα μέσα σε ειδικά κλουβιά. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τελωνείου Ευζώνων τα ζώα ήταν σε ένα πάρκο άγριων ζώων στη Σλοβακία και θα παραδοθούν στα Τίρανα.

Στο μεσημεριανό μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε ο προϊστάμενος του τελωνείου Ευζώνων, Γιάννης Καρακασίδης.

«Εμείς είχαμε μια διασάφηση εξαγωγής από Σλοβακία προς Αλβανία για δύο λιοντάρια και δύο τίγρης. Μπήκαν στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα και βγήκαν από εμάς εχθές το πρωί 7:30πμ προς Βόρεια Μακεδονία. Ο προορισμός ήταν Αλβανία. Η διαδρομή αυτή ακολουθήθηκε διότι δεν υπάρχουν σε όλες τις συνοριακές διαβάσεις , κτηνιατρικός έλεγχος. Ήταν σε ένα πάρκο άγριων ζώων από τη Σλοβακία και στα Τίρανα υπάρχει η παραλήπτρια εταιρεία».

Πηγή: Ράδιο Θεσσαλονίκη