Σεπ 5, 2019

Press Room

ΔΕΔΔΗΕ: Έχουμε επανασυνδέσει το ρεύμα σε 6.484 ευάλωτα νοικοκυριά


Σε επανασύνδεση του ρεύματος σε περίπου 6.500 ευάλωτα νοικοκυριά έχει προχωρήσει η ΔΕΔΔΗΕ με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο σχετικής ερώτησης.

Παράλληλα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για επιπλέον μέτρα ανακούφισης για τους πολίτες που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία να αποπληρώσουν τις οφειλές τους στη ΔΕΗ.

Ειδικότερα, σε απάντηση σχετικής ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το ΥΠΕΝ τονίζει ότι «επιπλέον πολιτικές, πέραν του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, οι οποίες θα στοχεύουν στην διευκόλυνση αποπληρωμής οφειλών για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας των πολιτών οι οποίοι βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία, θα εξεταστούν το προσεχές διάστημα, μεταξύ άλλων, και στο πλαίσιο των μέτρων τα οποία θα λάβει η νέα διοίκηση της ∆ΕΗ για την αύξηση της ρευστότητας της επιχείρησης».

Το υπ. Περιβάλλοντος κοινοποίησε επίσης έγγραφο της ∆Ε∆∆ΗΕ Α.Ε. στο οποίο αποτυπώνεται ότι έχει υπάρξει επανασύνδεση του ρεύματος σε 6.484 νοικοκυριά, στο πλαίσιο εφαρμογής του επιδόματος επανασύνδεσης ευάλωτων καταναλωτών.