13 Νοεμβρίου, 2019

Βαΐα Βαΐδου

Δ.Σερρών: πέρασε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός. Αιχμές από την αντιπολίτευση για μη υλοποίηση των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής.


Με αιχμές από την αντιπολίτευση για μή υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής του Αλέξανδρου Χρυσάφη πέρασε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός για το έτος 2020 του δήμου των Σερρων.

Πιο συγκεκριμένα Ηλίας Γκότσης και Αριάδνη Παπαφωτίου, υπενθύμισαν στο Δήμαρχο τις μειώσεις που “έταξε” προεκλογικά και τον Βασίλη Παπαβασιλείου να τονίζει πως από τον Μάιο που ο Δήμαρχος είχε εκλεγεί κ είχε δικό του γραφείο στο Δημαρχείο μπορούσε να προετοιμαστεί.

Από πλευράς του Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης απάντησε πως δεν ήταν δυνατόν χωρίς αρμοδιότητες και χωρίς συνεργάτες να καταρτίσει προϋπολογισμό, αναφέροντας πως και πριν 9 χρόνια που είχε αναλάβει τα ηνία του Δήμου ο Πέτρος Αγγελίδης,ούτε και εκείνος κατάφερε την πρώτη χρονιά να καταρτίσει δικό του προϋπολογισμού. Μάλιστα αναρωτήθηκε,τι άλλαξε αυτά τα 9 χρόνια,και οι δημοτικοί του σύμβουλοι εφρασαν να υποστηρίζουν κάτι άλλο από αυτό που έπραξαν οι ίδιοι.

Σωρεία ερωτημάτων προς δήμαρχο αλλά και αντιδήμαρχο έθεσε από την πλευρά του και ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης χρυσανθίδης ο οποίος και επισήμανε ότι πολλά από τα έγγραφα που έπρεπε να έρθουν στην οικονομική επιτροπή και είχαν άμεση σχέσημε με την κατάρτιση του προϋπολογισμού δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια τους.
ο κύριος Χρυσανθίδης τόνισε πως η παράταξη του Στέφανου Φωτιάδη θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό έχοντας όμως κάποιες επισημάνσεις καθώς θα πρέπει να ενοποιηθούν συγκεκριμένοι κωδικοί ώστε να μην προχωρήσει και αυτή η Δημοτική αρχή σε απευθείας αναθέσεις.

Ο προϋπολογισμός του δήμου Σερρών για το 2020 ανέρχεται στα 64 εκατομμύρια ευρώ με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών κύριο Σπύρο Μισιρλή να επισημαίνει, πως πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που δεν θα δώσει το στίγμα του δήμου καθώς καταρτίστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν η δημοτική αρχή είχε αναλάβει την διοίκηση του δήμου μόλις λίγες ημέρες, επισημαίνοντας πως στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού θα φανεί ποιο είναι το όραμα της νέας Δημοτικής Αρχής και ποια τα έργα τα οποία έχει βάλει σε προτεραιότητα.

Ο προϋπολογισμός πέρασε κατά πλειοψηφία με την Αριάδνη Παπαφωτίου και τον Παύλο Φαρμάκη να ψηφίζουν όχι στον και τον δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη να υποστηρίζει πως καμία δημοτική αρχή Δεν μπορεί να δημιουργήσει δικό της προϋπολογισμό και στοχοθεσία μέσα σε 15 ημέρες ανάληψης καθηκόντων, επισημαίνοντας πως στην πρώτη αναμόρφωση του Ιανουαρίου θα υπάρξουν πολύ μεγάλες αλλαγές.