11 Φεβρουαρίου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Δ. Σερρών: Νέες εξελίξεις γύρω από το θέμα του νηπιαγωγείου. Προσπελάσιμα τα Απροσπέλαστα Εμπόδια.


Εγγράφως απάντησε στο σύλλογο εκπαιδευτικών Σερρών ο Δήμος, αναφορικά με το θέμα της παραχώρησης κτηρίου που στεγαζόταν ο πρώην οργανισμός εργατικής κατοικίας για τη μετατροπή σε νηπιαγωγείο. Στην απάντηση του ο Δήμος αναφέρει πως η προσπάθειες συνεχίζονται κανονικά παρά την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό συμβούλιο ο συγκεκριμένος χώρος να παραχωρηθεί τελικά στο Σύνδεσμο Εφέδρων για μουσείο. Στην απάντηση αναφέρεται επίσης ότι έως και το Μάιο θα ολοκληρωθεί και η δημιουργία δύο ακόμη νηπιαγωγείων στην αυλή των 8ου και 25ου Δημοτικών σχολείων Σερρών.
Ο κ.Σιαμαγκας διευκρινίζει ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο ναι μεν πήρανε απόφαση να δοθεί για άλλη χρήση, δηλαδή να παραχωρηθεί στον Σύνδεσμο Εφέδρων, αλλά παράλληλα γίνονται ενέργειες, ώστε να προσπελαστούν τα όποια προβλήματα και πιο συγκεκριμένα η αλλαγή χρήσης.
Ερωτηματικό, βέβαια παραμένει, το για πιο λόγο ο Δήμος προχώρησε σε απόφαση παραχώρησης στο σύνδεσμο εφέδρων, ώστε να το μετατρέψει σε μουσείο, από την στιγμή που οι προσπάθειες για αλλαγή χρήσης συνεχίζονται. Γεγονός επίσης είναι πως οι εκπαιδευτικοί, παρότι δεν υπάρχει απόφαση ανάκλησης απο πλευράς Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ικανοποιημένοι από την εξέλιξη. Βέβαια, να σημειωθεί πως ο Δήμος δεν έχει στα χέρια του ακόμη την έγκριση του ΟΑΕΔ, ώστε το συγκεκριμένο κτήριο να παραχωρηθεί για να γίνει μουσείο, ωστόσο ελήφθη απόφαση για να παραχωρηθεί στον σύνδεσμο εφέδρων.
Απάντηση βέβαια αναμένεται από την Δημοτική αρχή, πως μέσα σε λίγες ημέρες και μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν, τα “Απροσπέλαστα” Εμπόδια, έγιναν ξαφνικά προσπελάσιμα.

φωτιστικά inde.gr