16 Σεπτεμβρίου, 2019

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Χρυσή Αυγή: Καταδικάστηκαν Παναγιώταρος – Μπαρμπαρούσης!


Ένα ακόμη χαστούκι της ελληνικής Δικαιοσύνης στην Χρυσή Αυγή, με την καταδίκη των Ηλία Παναγιώταρου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Για την υπόθεση των «άσκοπων πυροβολισμών στη κηδεία του του χουντικού πραξικοπηματία Νικ. Ντερτιλή το 2013 καταδικάστηκαν σήμερα, Δευτέρα 16.09.2019, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας οι πρώην βουλευτές με την Χρυσή Αυγή, Ηλίας Παναγιώταρος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Χρυσή Αυγή – Με αναστολή η ποινή για τους δύο

Στους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι δεν βρέθηκαν στο Δικαστήριο, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή.

Το δικαστήριο απέρριψε και τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί νομικής πλάνης, ότι δηλαδή οι κατηγορούμενοι «θεώρησαν ότι δεν είχε ποινική προέκταση η πράξη τους» καθώς «σε άλλες περιοχές οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμα».

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας όπου εκδικάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, κατέθεσαν μάρτυρες αστυνομικοί, οι οποίοι ανέφεραν πως αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο σημείο ταφής, είδαν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, αναγνωρίζοντας τους δύο τότε βουλευτές ενώ μετέπειτα βρήκαν τουλάχιστον 15 κάλυκες οι οποίοι είχαν προέλθει από τα όπλα των κατηγορούμενων.

φωτιστικά inde.gr