13 Ιουλίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Χαλκιδική: 14χρονη για την κατασκήνωση με κρούσμα κορονοϊού – Πήγαμε πολλά παιδιά στο νοσοκομείο


Η 14χρονη τονίζει ότι όταν έγινε γνωστό ότι η 15χρονη από τη Βέροια ήταν θετική στον κορονοϊό, ο φόβος «ζωγραφίστηκε» στα μάτια όλων των παιδιών, τα οποία άρχισαν να τηλεφωνούν τους γονείς τους, ζητώντας να τους πάρουν

«Όταν, γύρω στις 2:00 το μεσημέρι της Κυριακής, μάθαμε ότι η κοπέλα στο διπλανό σπιτάκι από εμάς ήταν θετική στον κορονοϊό, μας έπιασε όλους τεράστιο άγχος. Έβλεπα στα μάτια των υπόλοιπων κοριτσιών το φόβο. Παντού έβλεπες παιδιά να τηλεφωνούν στους γονείς τους, ζητώντας τους να έρθουν να τους πάρουν από την κατασκήνωση. Οι ομαδάρχισσες μας έλεγαν συνέχεια να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην πανικοβληθούμε. Δεν σημειώθηκε κάποιος πανικός, αλλά η ανησυχία μέσα μας ήταν τεράστια».

Την αναστάτωση και το φόβο που βίωσαν τα παιδιά της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, στην περιοχή της Νέας Φώκαιας, όπου την Κυριακή βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μία 15χρονη από τη Βέροια, περιγράφει στο ethnos.gr η 14χρονη Λυδία Κλέσκα, η ομάδα της οποίας έμενε στο διπλανό σπιτάκι από τη 15χρονη. Και η Λυδία παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού (ελαφρύ πυρετό, καταρροή και πονόλαιμο), με συνέπεια να κάνει τεστ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, τα αποτελέσματα του οποίου θα τα μάθει το βράδυ της Δευτέρας. «Στο νοσοκομείο, όπου πήγα να κάνω το τεστ, είδα πολλά παιδιά, με τα οποία ήμασταν μαζί στην κατασκήνωση.

Όλα με αγωνία περίμεναν να κάνουν το τεστ και με την ίδια αγωνία έφευγαν από το νοσοκομείο, περιμένοντας να μάθουν τα αποτελέσματα. Αφού έκανα το τεστ, οι γιατροί στο νοσοκομείο μου είπαν ότι, ακόμα κι αν βγει αρνητικό, θα πρέπει μα μείνω στο σπίτι μου, σε καραντίνα, για εφτά ημέρες», λέει η 14χρονη Λυδία.

Εφυγαν περισσότερα από 100 παιδιά

Στις 8:00 το πρωί της Κυριακής 12 Ιουλίου κυκλοφόρησε η πληροφορία μεταξύ των περίπου 900 παιδιών της κατασκήνωσης ότι υπάρχει πιθανότητα μία 15χρονη από τη Βέροια να είναι θετική στον κορονοϊό. «Η ομαδάρχισα, γύρω στις 8:00 το πρωί, μας ενημέρωσε ότι ένα κορίτσι στο διπλανό σπιτάκι από εμάς ίσως είναι θετικό στον κορονοϊό, αφού παρουσίασε κάποια συμπτώματα και ότι όλα τα παιδιά από το συγκεκριμένο σπιτάκι, στο οποίο έμεναν περίπου δέκα κορίτσια, πήγαν στο νοσοκομείο, για να κάνουν τεστ. Μία φίλη μου μίλησε τηλεφωνικά με ένα από αυτά τα παιδιά και εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο νοσοκομείο. Γύρω στις 2:00 το μεσημέρι μάθαμε τελικά ότι το κορίτσι ήταν θετικό και ξεκίνησε η αναστάτωση. Τηλεφώνησα στη μαμά μου, για να έρθει να με πάρει. Το ίδιο έκαναν και πολλά άλλα παιδιά, αφού είμασταν όλοι φοβισμένοι. Εγώ έφυγα από την κατασκήνωση γύρω στις 6:00 το απόγευμα και όπως έμαθα, έφυγαν σχεδόν όλα τα παιδιά από την πτέρυγά μας», περιγράφει η Λυδία Κλέσκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συγκεκριμένη κατασκήνωση, από το μεσημέρι της Κυριακής και μέχρι τώρα, έφυγαν περισσότερα από 100 παιδιά.  Το γεγονός ότι έφυγε ένας μεγάλος αριθμός παιδιών επιβεβαιώνει στο ethnos.gr και η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά – Δημητροπούλου, η οποία σημειώνει ότι η κατασκήνωση εξακολουθεί να λειτουργεί. Η 15χρονη κοπέλα, που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται στο σπίτι της, στη Βέροια. Το γεγονός ότι το κορίτσι μπήκε στην κατασκήνωση την Κυριακή 5 Ιουλίου, δημιουργεί σοβαρές υποψίες ότι μπορεί να κόλλησε τον ιό μέσα σε αυτήν.

φωτιστικά inde.gr