19 Οκτωβρίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Bρετανία: Το πολεμικό ναυτικό δοκιμάζει φουτουριστικές στολές «Iron Man» για ρεσάλτο σε εχθρικά πλοία! Πετάνε κανονικά! [βίντεο]


Βγαλμένο θαρρείς από χολιγουντιανή ταινία δράσης ένα εντυπωσιακό βίντεο καταγράφει τη δοκιμή από μέλη του πολεμικού ναυτικού στη Βρετανία μιας φουτουριστικής στολής τύπου “Iron Man”, ενώ επιχειρούν ρεσάλτο σε «εχθρικά πλοία»!

Στο πρώτο κλιπ διακρίνεται ένας άνδρας με τη στολή από ανθρακονήματα και στροβιλοκινητήρες της βρετανικής start up εταιρείας τεχνολογίας Gravity Industries σαν άλλος Iron Man να απονηώνεται από ένα σκάφος και μετά από σύντομη πτήση να αγγίζει τα πόδια του σ’ ένα άλλο, προτού επιστρέψει στο προηγούμενο πλοίο.

 

Το ίδιο εγχείρημα αναλαμβάνουν στο επόμενο κλιπ τρεις άνδρες εφοδιασμένοι με τις ίδιες εντυπωσιακές στολές, που διακρίνονται να πετούν στον αέρα και να προσνηώνονται σ’ ένα πλοίο σε χρόνο… dt , προτού συγχαρούν ο ένας τον άλλο και δώσουν τα χέρια. Το βίντεο δράσης ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Τwitter το US Naval Institute με τίτλο: «Το Βασιλικό Ναυτικό δοκιμάζει ομάδες εφόδου με jet suit για να διαπιστώσει αν οι στολές τύπου Iron Man μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εφόδους σε πλοία». Ενώ συμπληρώνει ότι και η αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων «αξιολογεί επίσης μια στολή jet pack , που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες άνω των 320 χλμ/ώρα»!

Εφοδιασμένες με πέντε στροβιλοκινητήρες – τέσσερις στα άνω και κάτω άκρα κι έναν στη ράχη – οι στολές αυτές επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν πτήσεις διάρκειας οκτώ λεπτών και να αναπτύσσουν ταχύτητες έως και 55 μιλίων την ώρα, ενώ παράγουν ισχύ όση και οι κινητήρες μιας Bugatti Veyron! Όμως δεν προορίζονται μόνον για τις ένοπλες δυνάμεις. Τον περασμένο μήνα τις δοκίμασαν και Βρετανοί διασώστες της Great North Air Ambulance Service πάνω από τη λίμνη Ντίστρικτ για να διαπιστώσουν αν μπορούν να τις χρησιμοποιούν για να προσεγγίζουν τάχιστα ασθενείς ή άλλα άτομα που χρειάζονται επειγόντως βοήθεια!

φωτιστικά inde.gr