16 Αυγούστου, 2020

Press Room

Bάσεις 2020: Στο «κόκκινο» η αγωνία – Πότε ανακοινώνονται


Πανελλήνιες Βάσεις 2020: Μετά τις 20 Αυγούστου η ανακοίνωση

Βάσεις 2020 Ειδήσεις: Με αγωνία αναμένονται οι βάσεις 2020 στο τέλος Αυγούστου, ενώ θεωρείται από τους εκπαιδευτικούς αναλυτές ότι θα κινηθούν πτωτικά. Δείτε τα τελευταία ΝΕΑ στο Dikaiologitika.gr

Μετά τις 20 Αυγούστου αναμένονται να βγούν τα αποτελέσματα των βάσεων 2020, για την πολυπόθητη πρόσβαση στις 77.970 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για περίπου 105.000 υποψηφίων.

Πιθανή ημερομηνία είναι η Παρασκευή 28 Αυγούστου ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής, χωρίς πάντως να αποκλείεται η Δευτέρα 31 Αυγούστου. Αξίζει να αναφερθεί οτι οι βάσεις εισαγωγής προηγούμενων ετών είχαν ανακοινωθεί στις 27 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι βάσεις 2020 θα έχουν σκαμπανεβάσματα ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο, ενώ οι προβλέψεις τη φετινή χρονιά είναι πιο επισφαλείς από κάθε άλλη φορά, καθώς έχουν υπάρξει ορισμένες αλλαγές στις πανελλαδικές, όπως η κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας.

Βάσεις 2020: Μεγάλη «βουτιά» στο πρώτο πεδίο

Συγκεκριμένα, πτωτικά θα κινηθούν οι βάσεις 2020 στο πρώτο επιστημονικό πεδίο και δεν αποκλείεται η πτώση να συμπαρασύρει ακόμη και τις υψηλόβαθμες σχολές, όπως για παράδειγμα τις Νομικές.

Το αυξημένο ποσοστό των υποψηφίων που έγραψαν κάτω από τη βάση σε σχέση με πέρυσι στα Αρχαία φαίνεται πως παίζει κομβικό ρόλο στην πτώση στις βάσεις 2020 σε αρκετές σχολές του πρώτου επιστημονικού πεδίου.

Στο δεύτερο πεδίο θετικών επιστημών, αναμένεται πτώση σε αρκετές σχολές , υπό την πίεση των κακών βαθμολογιών σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία αλλά και στο μάθημα της Χημείας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις βάσεις 2020.

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο όπου δεσπόζουν οι ιατρικές σχολές, αναμένεται – όπως εκτιμούν οι αναλυτές – να παραμείνουν κοντά στα περσινά επίπεδα με μικρά σκαμπανεβάσματα, ανάλογα και με τη ζήτηση που θα υπάρξει στα μηχανογραφικά 2020.

Στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο (Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) αναμένεται να υπάρξει μικρή αύξηση των βάσεων, ως απόρροια των ευκολότερων θεμάτων στην πλειονότητα των μαθημάτων.

ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ