16 Οκτωβρίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Αυξάνονται τα κρούσματα στο νομό Σερρών – Ψυχραιμία και προφυλαξεις συνιστά ο Αν. Αναστασιάδης


Εννέα ήταν για χθες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στις Σέρρες. Πρόκειται για 6 είναι οι γυναίκες και 3 οι άντρες ενώ οι ηλικίες ξεκινούν από τα 19 έως 54 ετων.
Συμπτώματα είχαν όλα τα κρούσματα, αλλά κανείς δεν νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Τέσσερα από τα κρούσματα σχετίζονται με νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στις Σέρρες το οποίο έκλεισε το Σάββατο μετά από έλεγχο τής Αστυνομίας.

Ο Νομίατρος Σερρών ζήτησε  κυρίως από τους επαγγελματίες να τηρούν τα μέτρα για να μην υπάρχει εξάπλωση του ιού.
Ένα εκ των κρουσμάτων είναι φοιτητής στο τμήμα μηχανολόγων μηχανικών. Το διεθνές πανεπιστήμιο Ελλάδος αποφάσισε να κλείσει και τα έξι τμήματα του Πανεπιστημίου ενημερώνοντας τους φοιτητές μέσω ανακοίνωσης.

Η ανακοίνωση του τμήματος αναφέρει:

“Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε ότι ένας φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, ο οποίος παρακολούθησε τα Εργαστήρια Βιομηχανικές Μετρήσεις – Αυτόματος Έλεγχος (Τμήμα Τρίτης, 6/10/2020, 12:00 – 14:00) και Ηλεκτρικές Μηχανές (Τμήμα Τετάρτης, 7/10/2020, 12:00 – 14:00) διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό CoV-SARS 2.
Έκτοτε, η σκέψη μας είναι μαζί του, όπως και οι θερμές ευχές μας για ταχεία ανάρρωση!
Ακολούθως, ενημερώσαμε τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΙΠΑΕ και τον Νομίατρο Σερρών, οι οποίοι και θα προβούν στις προκαθορισμένες από τον νόμο ενέργειες.
ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (και τα ΕΞΙ) των συγκεκριμένων δύο Εργαστηρίων αναστέλλουν τη λειτουργία τους, για να απολυμανθεί ο χώρος, την ερχόμενη Δευτέρα! Τα αντίστοιχα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom!
Τόσο το Διδακτικό Προσωπικό όσο και οι φοιτητές των δύο παραπάνω Τμημάτων (Τρίτης 12:00 – 14:00 και Τετάρτης 12:00 – 14:00) υποχρεούνται από τον νόμο να τεθούν σε οικειοθελή καραντίνα 14 ημερών!
Επισημαίνεται, για μια ακόμη φορά, ότι, η χρήση μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος είναι υποχρεωτική (τώρα πια περισσότερο από ποτέ…)!
Παρακαλώ θερμά για τη συνεργασία σας, ούτως ώστε να εξέλθουμε από τη δύσκολη αυτή κατάσταση με το μικρότερο δυνατό κόστος”.

φωτιστικά inde.gr