18 Ιουνίου, 2020

Press Room

Αυτός είναι ο θησαυρός που έκρυβε το σεντούκι που αναζητούνταν επί 10 χρόνια -Κοσμήματα και χρυσός


Το περιεχόμενο από το σεντούκι με τον θησαυρό, που ανακαλύφθηκε μετά από από δέκα περίπου χρόνια και για το οποίο φέρονται να έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, αποκαλύφθηκε.

Ο εκκεντρικός έμπορος τέχνης και συγγραφέας Φόρεστ Φεν, 89 ετών, έδωσε στη δημοσιότητα εκπληκτικές φωτογραφίες με τον χρυσό και τα κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων που ισχυρίστηκε ότι έκρυψε στα Βραχώδη Όρη πριν από χρόνια.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ένας ανώνυμος εξερευνητής βρήκε τη λεία στο ακριβές σημείο όπου την είχε κρύψει. Ο Φεν δεν κατονόμασε τον τυχερό κυνηγό θησαυρών ούτε αποκάλυψε το σημείο όπου βρέθηκε ο θησαυρός, ενώ ανέφερε μόνο ότι τον άνθρωπο που φέρεται να τον εντόπισε, τον βοήθησε ένα ποίημα σε ένα από τα βιβλία που έχει γράψει.

Το σεντούκι φαίνεται να ήταν γεμάτο με χρυσά νομίσματα, ψήγματα χρυσού, αρχαία κινεζικά γλυπτά σκαλισμένα από νεφρίτη, και κοσμήματα αντίκες στολισμένα με σμαράγδια και ρουμπίνια.

Στη σελίδα του στο ίντερνετ, ο Φεν δημοσίευσε επίσης φωτογραφία από το χάλκινο σεντούκι να βρίσκεται κάτω στο έδαφος, ανάμεσα σε χώματα. Σε αυτό, υπήρχαν επίσης προ-Κολομβιανές φιγούρες ζώων και προϊστορικοί καθρέφτες από σφυρήλατο χρυσό.
θησαυρός
«Ήταν κάτω από ένα θόλο από αστέρια στην καταπράσινη, δασώδη βλάστηση των Βραχωδών Ορέων και δεν είχε μετακινηθεί από το σημείο όπου το άφησα περισσότερο από 10 χρόνια πριν», έγραψε ο Φεν. «Δεν ξέρω το άτομο που το βρήκε, αλλά το ποίημα στο βιβλίο μου τον οδήγησε στο ακριβές σημείο», συνέχισε.

Σε μία άλλη φωτογραφία, φαίνεται ο ίδιος ο Φεν να κοιτάζει το περιεχόμενο του σεντουκιού.
θησαυρός
Σύμφωνα με τη Sun, χιλιάδες τυχοδιώκτες βρέθηκαν στα Βραχώδη Όρη προκειμένου να αναζητήσουν το σεντούκι με τον θησαυρό από το 2010 όταν ο Φεν αναφέρθηκε σε αυτό σε απομνημόνευμά του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με το πέρασμα των χρόνων, χιλιάδες ήταν εκείνοι που αναζήτησαν τα κρυμμένα λάφυρα και πέντε πέθαναν προσπαθώντας.

Το 2017, τέσσερις άντρες πέθαναν κατά τη διάρκεια των αναζητήσεών τους και τον Μάρτιο φέτος ο Μάικλ Σεξόν, 53 ετών, βρέθηκε νεκρός στην έρημο.

Πολλοί συγγενείς θυμάτων παρακαλούσαν επί χρόνια τον Φεν να διακόψει το κυνήγι του θησαυρού λόγω των κινδύνων που αντιμετώπιζαν όσοι τον αναζητούσαν. Πολλοί μάλιστα ήταν πεπεισμένοι ότι δεν υπήρχε καν θησαυρό.

Όταν ο Φεν ρωτήθηκε πώς νιώθει τώρα που το κυνήγι του θησαυρού τελείωσε είπε: «Δεν ξέρω, αισθάνομαι μισή χαρά, μισή λύπη επειδή το κυνήγι τελείωσε». Επίσης, δεν αποκάλυψε αν ο άνθρωπος που βρήκε τον θησαυρό θα τον κρατήσει ή θα λάβει κάποια ανταμοιβή.

Φωτογραφίες: dalneitzel.com