11 Μαΐου, 2020

Press Room

Αρση μέτρων – Θεσσαλονίκη: Ανοιξε το 600 στρεμμάτων πάρκο στα Λουτρά Λαγκαδά


Άνοιξε και πάλι από σήμερα για το κοινό ο περιβάλλων χώρος των Λουτρών Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, μετά τα μέτρα απαγόρευσης για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Βόλτα στη λουτρόπολη της Θεσσαλονίκης έκτασης 600 στρεμμάτων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Λαγκαδά, στη Λουτρόπολη σε μια έκταση άνω των 600 στρεμμάτων οι κάτοικοι και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να αθληθούν καθώς οι δύο περιπατητικές διαδρομές (1,5χλμ και 2,5χλμ) προσφέρουν τη δυνατότητα της άσκησης χωρίς συνωστισμό.

Επίσης, οι επισκέπτες στον χώρο μπορούν να δουν τα βυζαντινά κτίσματα των λουτήρων, τα οποία γειτνιάζουν με τις εγκαταστάσεις των Λουτρών και έχουν κηρυχθεί από το 1984 διατηρητέα μνημεία και προστατεύονται από την αρχαιολογική νομοθεσία. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια αναστολής των Ιαματικών Λουτρών Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν τεχνικές εργασίες ανακαίνισης, συντήρησης, βελτίωσης και καθαρισμού των εσωτερικών χώρων και των υδροθεραπευτηρίων, ούτως ώστε με την άρση των περιοριστικών μέτρων να υποδεχτούν τους λουόμενους.