13 Μαΐου, 2020

Press Room

Αρση μέτρων: Από 18 Μαΐου οι μετακινήσεις σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη – Μετά τις 25 στα υπόλοιπα νησιά


Από τις 18 Μαΐου ξεκινούν οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, όπως γνωστοποίησε χθες ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην σταδιακή άρση των μέτρων που είχαν ληφθεί προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, από την προσεχή Δευτέρα δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός μετακίνησης στην ηπειρωτική Ελλάδα, και την Κρήτη, με την τελευταία να ανοίγει το χορό ως προς τη δυνατότητα επίσκεψης φέτος των ελληνικών νησιών. Επισημαίνεται ότι σε βασικούς κανόνες προκειμένου να λειτουργήσει ξανά ο τουρισμός αναφέρθηκε στη χθεσινή ενημέρωση και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Από 25 Μαΐου πιθανότατα οι μετακινήσεις στα υπόλοιπα νησιά

Παράλληλα, με γνώμονα την Κρήτη, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι η μετάβαση στα υπόλοιπα νησιά πιθανότατα να επιτραπεί στις 25 Μαΐου.

«Πρόθεσή μας είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Μια απόφαση που θα οριστικοποιηθεί στα μέσα της άλλης εβδομάδας και με δεδομένη την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, αλλά και στα νησιωτικά μας συμπλέγματα».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η μετάβαση στα νησιά επιτρέπεται μόνο ιδιοκτήτες και εργαζομένους επιχειρήσεων που έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους. Η μετακίνηση γίνεται μόνο με έγγραφη δήλωση των αυτοαπασχολούμενων και εφόσον πρόκειται για εργαζόμενους με έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη.