4 Απριλίου, 2020

Βαΐα Βαΐδου

Αριάδνη Παπαφωτιου: “Η έλλειψη ενημέρωσης από το Γ.Ν. Σερρών επωάζει φήμες και παραπληροφόρηση”


Επίσημη ενημέρωση για τα κρούσματα του Κορονοϊου ζητά από το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια η Δημοτική Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Σερραίων κυρία Αριδνη Παπαφωτιου, η οποία τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρων τονίζοντας, πως η έλλειψη ενημέρωσης “Επωάζει φήμες και παραπληροφόρηση ή ακόμη χειρότερα, δημιουργεί πλαστό εφησυχασμό.”

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

«Θεωρώ ακατανόητη όσο και απαράδεκτη την ΑΠΟΥΣΙΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ από το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ μας, για τα κρούσματα κορονοιού στον νομό Σερρών.
Να ζητηθεί επισήμως από την 4η ΥΠΕ και τον Υπουργό Υγείας να γίνεται καθημερινή ενημέρωση των Σερραίων.

Μία ανακοίνωση γραπτή ή προφορική για τον αριθμό των κρουσμάτων, των ελέγχων που έγιναν, των ασθενών και των νοσηλευόμενων, είναι αρκετή. Δεν ενδιαφέρουν οι ταυτότητες των κρουσμάτων. Ενδιαφέρουν όμως τα στατιστικά μεγέθη.

Η σιωπή αυτή και ο αποκλεισμός όλων μας από μία αξιόπιστη ενημέρωση σε τοπικό επίπεδο, μόνο κακό κάνει. Επωάζει φήμες και παραπληροφόρηση ή ακόμη χειρότερα, δημιουργεί πλαστό εφησυχασμό.

Όταν η Κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος στο σύνολό τους υιοθέτησαν την καθημερινή αναλυτική και ανοιχτή ενημέρωση για το θέμα, δεν μπορεί για την 4η ΥΠΕ και τον  Δ/κτή του Νοσοκομείου μας, να τραβάνε άλλη γραμμή.
Επισημαίνω το οξύμωρο αλλά και τους κινδύνους αυτής της επιλογής”.