22 Απριλίου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Αριάδνη Παπαφωτίου : Προτείνουμε ο Δήμος να αποκτήσει την συλλογή του Β.Τζανακαρη .


Την πρόταση να αποκτηθεί από το δήμο Σερρών η συλλογή του Βασίλη Τζανακάκη ώστε το πλούσιο αυτό υλικό να μείνει στους Σερραίους, υπέβαλλε κατά την χθεσινοβραδυνη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Σερρών η επικεφαλής της Δύναμης Σερραίων” κυρία Αριάδνη Παπαφωτίου
Η τοποθέτηση της κ. Παπαφωτίου έχεις ως εξής:

Με αυτή μας την παρέμβαση ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

Να δρομολογήσει ο Δήμος  Σερρών την ΑΠΟΚΤΗΣΗ όλης ή  τμήματος της ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΖΑΝΑΚΑΡΗ που αφορά στην Ιστορία των Σερρών, προκειμένου με την  απόκτηση του  πολύτιμου αυτού υλικού να ιδρύσουμε ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ- ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ αλλά και ένα ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Τοπικής Ιστορίας.

Η Συλλογή του συγγραφέα και ιστορικού ερευνητή Βασίλη Τζανακάρη, αριθμεί περί τις 25.000 ΣΠΑΝΙΑ ιστορικά ντοκουμέντα από έντυπα, φωτογραφίες, έγγραφα, επιστολές και αντικείμενα, μοναδικής αξίας.
Η Ιστορία των Σερρών  αποτυπώνεται σε σημαντικό κομμάτι της συλλογής αυτής η οποία μέχρι τώρα δεν έχει αναδειχτεί.
Εμείς  στο προεκλογικό μας Πρόγραμμα είχαμε ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ για την δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης  αλλά και Δημοτικού Εκθετηρίου, τα οποία λείπουν από την έδρα του Δήμου μας.
Ακριβώς γι αυτό και ΨΗΦΙΣΑΜΕ την ανάθεση μελέτης αξιοποίησης του κτιρίου του Νάσιουτζικ όταν το φέρατε στο ΔΣ.
Είναι ώρα να τα βάλουμε μπρος και με ΟΜΟΦΩΝΙΑ, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, να προχωρήσουμε στην ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ αυτής της Ιστορικής, Εκπαιδευτικής και Πολιτιστικής ανάγκης. Ας αναλάβει ο Δήμαρχος να το συντονίσει.
Η σπανιότητα και μοναδικότητα του υλικού της Συλλογής Τζανακάρη επιβάλλει όχι μόνο την ΔΙΑΣΩΣΗ του στο διηνεκές αλλά και την υποχρέωση να γίνει ΚΟΙΝΟ ΚΤΗΜΑ των Σερραίων και ειδικά των νεότερων γενεών, για την διάσωση της Ιστορικής Μνήμης μέσα από ντοκουμέντα που με την αυθεντικότητα, την σπανιότητά και την πληροφορία  που κουβαλούν, θα λειτουργήσουν  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΑ και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ προς όφελος της κοινωνίας. “

φωτιστικά inde.gr