28 Απριλίου, 2020

Βαΐα Βαΐδου

Αριάδνη Παπαφωτίου: Ερωτηματικά προκαλεί το Δάνειο της ΔΕΥΑΣ.


Ύποπτη  και περίεργη η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ να ζητήσει δάνειο 1,7 εκ. με σκοπό να ΜΗΝ κάνει ΚΑΝΕΝΑ έργο!!

Ακόμη πιο περίεργη και ταυτόχρονα επιζήμια για τον Δήμο  η απόφαση του Δημάρχου Σερρών να δεχτεί να λάβει αυτό το δάνειο ο Δήμος για λογαριασμό της  ΔΕΥΑΣ, κουρεύοντας  έτσι ισόποσα, δλδ κατά 1,7 εκ. τα κονδύλια των ΚΑΠ (Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων) που δικαιούται, για  τα επόμενα 6 (ΕΞΙ) χρόνια!

κ.κ. Χρυσάφη και Χαλκιόπουλε

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 30/3/2020 με Μέτρα κατά του κορονοιού  που σκοπεύετε να «αξιοποιήσετε», δεν αφορά σε χαριστικά δάνεια «ό,τι μας κατέβει».
Η ΔΕΥΑΣ μπορεί να λάβει οικονομική ενίσχυση ΜΟΝΟ μέσω του Δήμου (έναντι των πόρων ΚΑΠ που αυτός δικαιούται),  και ΜΟΝΟ εάν «αποδείξει αδυναμία κάλυψης των ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ της αναγκών από 1/3/2020 έως 30/6/2020».

Όμως εάν αληθεύουν οι δημόσιοι ισχυρισμοί  της ΔΕΥΑΣ ότι δεν υπάρχει ταμειακή τρύπα στην κάλυψη των λειτουργικών της δαπανών, ας μας δώσουν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της Επιχείρησης μία πειστική απάντηση στο ερώτημα:

–Γιατί ο Δήμος να στερηθεί 1,7 εκ από τις ετήσιες επιχορηγήσεις  (ΚΑΠ) που του επιτρέπουν να λειτουργεί, για να φορτώσει ισόποσα την ΔΕΥΑΣ με ΜΗ ΕΠΕΝΔΥΣΙΜΑ και μη αναγκαία κεφάλαια;!

Πείτε μας λοιπόν ποια από τα παρακάτω ισχύουν:
-ΔΕΝ υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στην ΔΕΥΑΣ, οπότε δεν δικαιούται δάνειο και τζάμπα συζητάμε.
-Δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, αλλά θα κάνετε λογιστικό μαγείρεμα για να φανεί το αντίθετο  χάριν του δανείου, οπότε κοιτάξτε λίγο τις επιπτώσεις του νόμου.
-Βουλιάζει οικονομικά η ΔΕΥΑΣ,  και ζητάει 1,7 εκ για να πληρώσει τουλάχιστον τους υπαλλήλους της, οπότε μας λέτε ψέματα για το Ταμείο της.
-Υπολογίσατε ήδη το Ταμειακό έλλειμμα από την εφαρμογή της ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ σας δέσμευσης για μείωση της τιμής του νερού κατά 30% σε όλους, και επιχειρείτε να το καλύψετε  δημιουργώντας με πονηριά Ταμειακά «μαξιλάρια» 1,7 εκ. ευρώ στην ΔΕΥΑΣ.

Αγαπητοί

Κοιτάξτε να πάρετε ΔΑΝΕΙΟ για να γίνει η πίστα του ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟΥ αντί να δημιουργείτε αδρανή αποθεματικά για «λειτουργικές ανάγκες” στην ΔΕΥΑΣ, με χρήματα που θα χαθούν από τον προυπολογισμό λειτουργίας και έργων του Δήμου Σερρών